Κύπρος: Συμφωνίες με Βρετανία και Ισραήλ για την υποδοχή τουριστών

Κύπρος: Συμφωνίες με Βρετανία και Ισραήλ για την υποδοχή τουριστών

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και την  ώρα που το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά σε διακρατικές συμφωνίες με στόχο την τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας, από την οποία είναι εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό η κυπριακή οικονομία.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για μια οικονομική κρίση ανάλογη αυτής του 2008, οδήγησαν την κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνίες με Βρετανία και Ισραήλ, για τη διευκόλυνση των αφίξεων τουριστών.

Έρχονται εμβολιασμένοι Βρετανοί

Η πρώτη συμφωνία ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορά τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού της χώρας Σάββας Περδίος, η Κύπρος από την 1η Μαΐου θα επιτρέπει την κάθοδο Βρετανών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί, χωρίς κανένα περιορισμό, αρκεί τα εμβόλια να έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου σημείωσε ότι κλιμάκια των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για το πως θα λειτουργήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι η τελική απόφαση για τα εν λόγω πιστοποιητικά ανήκει στην βρετανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία, έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στη Βρετανία με μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και εφημερίδες να ασχολούνται εκτενώς με το θέμα, κάνοντας λόγο για τεράστια ώθηση για τους τουριστικούς πράκτορες και οργανισμούς της Βρετανίας. Η είδηση έτυχε θερμής υποδοχής και από τον κυπριακό τύπο αφού η Βρετανία είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο.

«Πράσινο διαβατήριο» με Ισραήλ

Η Κύπρος προχώρησε σε ανάλογη συμφωνία σε ανώτατο μάλιστα πολιτικό επίπεδο και με το Ισραήλ.Η συμφωνία ανακοινώθηκε δια στόματος του προέδρου της χώρας Νίκου Αναστασιάδη κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ στις 12 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας από το Ισραήλ ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι μετά από συμφωνία οι Iσραηλινοί πολίτες, στους οποίους έχει χορηγηθεί εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εμβόλιο, θα μπορούν από την 1η Απριλίου να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς να απαιτείται η υποβολή τους σε PCR τεστ, ούτε ο αυτοπεριορισμός τους.

πηγή: DW

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ