Κύπρος – Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία: «Λυπούμαστε για την προσβολή»

Κύπρος – Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία: «Λυπούμαστε για την προσβολή»

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο, εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, στο ζήτημα που προέκυψε με βίντεο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στο οποίο εμφανίζονται χώρες, οι οποίες καταδικάζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το ζήτημα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι στο βίντεο εμφανίζεται η Κύπρος, χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη της και χωρίς τις περιοχές των Βρετανικών βάσεων.

Όπως δημοσιεύεται στους λογαριασμούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΗΒ στην Κύπρο:

«Το υπουργείο ‘Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο σχετικά με την Ουκρανία, το οποίο απεικονίζει λανθασμένα την Κύπρο. Αυτό ήταν ένα λάθος σχεδιασμού και δεν αντικατοπτρίζει καμία αλλαγή στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός πολύτιμου φίλου και εταίρου του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει ήδη εκδοθεί μια αναθεωρημένη έκδοση του βίντεο, με διορθωμένο χάρτη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επικοινώνησε με την Κυπριακή Κυβέρνηση για να εξηγήσει τι συνέβη. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι λυπούμαστε για την προσβολή που προκάλεσε αυτό το σφάλμα. Έχουμε λάβει μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι το λάθος δεν θα επαναληφθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα εξέδωσε και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ στην Κύπρο, στην οποία αναφέρει:

«Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε σε κοινωνικά δίκτυα βίντεο με χώρες που καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο οποίο απεικονίζεται η Κύπρος χωρίς τις κατεχόμενες μας περιοχές και τα εδάφη των βρετανικών βάσεων.

Παρά το ότι το εν λόγω βίντεο έχει αφαιρεθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση μας θα προχωρήσει με όλους τους απαραίτητους για την περίσταση χειρισμούς και διαβήματα».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πλανήτης Πλούτωνας διαθέτει ηφαίστεια πάγου με ύψος έως 7.000 μέτρα, σύμφωνα με επιστήμονες

ΗΠΑ: Ρεκόρ τα 813 δισ. δολάρια για αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2023

«Φως στο Τούνελ»: Το νέο τρέιλερ της Νικολούλη για την Πάτρα-«Βρήκα στοιχεία, θα κάνω εκπομπή» (VIDEO)

«Ο Θεός της Σφαγής» στο Θέατρο Φαργκάνη στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top