Λευκός Οίκος: Στον κατάλληλο χρόνο η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Λευκός Οίκος: Στον κατάλληλο χρόνο η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαϊντεν, ο οποίος νωρίτερα αυτήν εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φονιά», θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, «όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάριν Ζαν-Πιέρ στους δημοσιογράφους. «Θα είναι πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός όσον αφορά αυτή τη σχέση».

Χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στον πρόεδρο Μπάιντεν on-line συνομιλίες τις επόμενες μέρες.

«Ο κόσμος ρωτάει πότε θα συναντηθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Πούτιν. Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος», δήλωσε η Ζαν Πιέρ. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Πρόεδρος Πούτιν έχουν διαφορετικές απόψεις για τις χώρες τους, αλλά συμφωνούν στο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε εκεί που είναι προς το αμοιβαίο μας συμφέρον», δήλωσε η Ζαν Πιέρ, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο κατευθύνεται προς την πολιτεία της Τζώρτζια. Το κείμενο της ενημέρωσης κοινοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η Ζαν Πιέρ ανέφερε ως παράδειγμα της ρωσο-αμερικανική Συνθήκη New START, για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων, η ισχύς της οποίας είχε παρατεθεί τον Φεβρουάριο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ