Μ. Τσαβούσογλου: Σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο γίνονται βήματα ενάντια σε όσους εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας

Μ. Τσαβούσογλου: Σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο γίνονται βήματα ενάντια σε όσους εποφθαλμιούν τα συμφέροντά μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε εκ νέου προκλητικός έναντι της Ελλάδας, λέγοντας πως σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο γίνονται τα απαραίτητα βήματα ενάντια σε αυτούς που εποφθαλμιούν τα συμφέροντά της. “Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, μιλάμε στην γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν” είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταξιδιωτική οδηγία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, κατήγγειλε εκ νέου ως εσκεμμένη ενέργεια το κλείσιμο των προξενείων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη και σημείωσε πως δεν συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι, επειδή δεν μοιράστηκαν ως όφειλαν με την Τουρκία τις πληροφορίες που επικαλέστηκαν για τρομοκρατική απειλή.

“Στήνουν τραπέζια και παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, αλλά εμείς ανατρέπουμε τα τραπέζια και ”χαλάμε” τα παιχνίδια”” πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε εκ νέου ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν θα γίνει, τουλάχιστον όσο “η Σουηδία συνεχίζει να πατά εσκεμμένα τις νάρκες που έχουν βάλει στο δρόμο της οι τρομοκρατικές οργανώσεις“.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ή υποδαυλίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η πρώτη προτεραιότητα για την Ουάσιγκτον είναι η προστασία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό.

Συνεπώς, όταν κρίνεται απαραίτητο εκδίδονται ειδοποιήσεις από τις πρεσβείες και τα προξενεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες. Μετά και από αυτήν την τελευταία κλιμάκωση και κυρίως στην σκιά των εξελίξεων με την Σουηδία, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν δεύτερες σκέψεις για ένα ενδεχόμενο ταξίδι Μπλίνκεν στην Τουρκία, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είχε ποτέ ανακοινωθεί η επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ertnews.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απόκριες 2023: Ανοίγει αύριο το Τριώδιο – Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Θεσσαλονίκη: Νέα ληστεία σε κατάστημα ψιλικών με την απειλή μαχαιριού στη Λαγκάδα-Χτύπησαν στο ίδιο μαγαζί και την Τρίτη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αιθιοπία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top