Μαϊάμι: Γνώριζαν από πέρσι ότι το κτίριο βυθιζόταν σταδιακά

Μαϊάμι: Γνώριζαν από πέρσι ότι το κτίριο βυθιζόταν σταδιακά

Ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε πριν από έναν χρόνο ότι το μοιραίο δωδεκαώροφο κτίριο βυθιζόταν σταδιακά και χρειαζόταν εκτεταμένη ανακατασκευή.

Ο έλεγχος εντόπισε σκουριασμένα σίδερα και ζημιές στο τσιμέντο. Τα οποία στο φως των 99 ανθρώπων που αγνοούνται αποκτούν προφανώς άλλη σημασία…

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τι προκάλεσε τη μερική κατάρρευση του κτιρίου, με την αστυνομία να έχει ξεκινήσει μόλις την έρευνα, η δήμαρχος Daniella Levine Cava δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις για ύποπτη δράση».

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Η αναφορά επιστημόνων δημιουργεί ερωτήματα
Η επιστημονική έκθεση ωστόσο για το δωδεκαώροφο κτίριο που σκότωσε έναν άνθρωπο και άφησε άλλους 99 να αγνοούνται λέει μια άλλη ιστορία. Μιλά για πιθανούς κινδύνους και προκαλεί μοιραία ερωτηματικά για το αν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία.

Η περσινή έκθεση ανασύρθηκε από τα συρτάρια, καθώς αποκαλύπτει πως οι πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης στη στέγη μπορεί να προκάλεσαν την κατάρρευση.

Ο Shimon Wdowinski, καθηγητής στο Florida International University, δήλωσε στο USA Today ότι ήξερε αμέσως ποιο κτίριο κατέρρευσε όταν άκουσε τα τραγικά νέα. Κι αυτό γιατί είχε μελετήσει το συγκρότημα για τις ανάγκες της περσινής έκθεσης.

Η μελέτη ήταν τμήμα μιας συνολικής εκτίμησης για τα κτίρια που βυθίζονται στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με την πανεπιστημιακή έκθεση, το συγκρότημα κατοικιών βυθιζόταν κάπου 2 χιλιοστά τον χρόνο από τη δεκαετία του 1990.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2020 στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Ocean and Coastal Management» και προειδοποιεί ξεκάθαρα για την κατάσταση του κτιρίου.

Πηγή: newsbeast 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΗΠΑ: Βίντεο-σοκ από τη στιγμή που καταρρέει η πολυκατοικία στο Μαϊάμι

Μαϊάμι: Ένας νεκρός – 51 αγνοούμενοι από την κατάρρευση του 12ώροφου κτιρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top