Με νέα περιοριστικά μέτρα αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη τον υπερτουρισμό

Με νέα περιοριστικά μέτρα αντιμετωπίζει η Βαρκελώνη τον υπερτουρισμό

Η Βαρκελώνη εισάγει περιοριστικά μέτρα για τους επισκέπτες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό (overtourism).

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πίεση στους κατοίκους τα τελευταία περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν:

Περιορισμούς θορύβου και χωρητικότητας ατόμων.

Σύστημα μονής κατεύθυνσης για περιηγήσεις σε κεντρικά σε όλη την πόλη.

Οι μεγάλες ομάδες περιηγήσεων στην πόλη, οι οποίες θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μικρόφωνα και ακουστικά ή να μιλούν σε κανονική ένταση.

Οι περιηγήσεις θα προσαρμοστούν σε ένα σύστημα μονής κατεύθυνσης και μόνο 24 δρόμοι και πλατείες θα μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιηγήσεων, οι ξεναγοί θα πρέπει να επιλέξουν στάσεις σε ευρύχωρα περιβάλλοντα, προκειμένου να μην αποτελούν πρόβλημα για άλλους πεζούς.

Τα τουριστικά γκρουπ θα επιτρέπεται να έχουν 15 άτομα αντί για 30 όταν επισκέπτονται τα πολύ στενά δρομάκια της Ciutat Vella, την παλαιότερη γειτονιά της πόλης.

Επιπλέον, σε ορισμένα ιστορικά αξιοθέατα περιορίζονται οι επισκέπτες και θα επιτρέπονται ομάδες των τριών έως οκτώ ατόμων.

Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται από τις τουριστικές εταιρείες να κάνουν κράτηση για τις εκδρομές τους εκ των προτέρων αντί να αγοράζουν εισιτήρια στους δρόμους της πόλης, κάτι που μπορεί να προκαλέσει χάος λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top