Γερμανία – Κορωνοϊός: Για έλλειψη εμβολίων έκανε λόγο η Αγ. Μέρκελ

Γερμανία – Κορωνοϊός: Για έλλειψη εμβολίων έκανε λόγο η Αγ. Μέρκελ

“Το ερώτημα που τίθεται είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον” φέρεται να τόνισε η Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. Και με τον τρόπο αυτό άνοιξε η συζήτηση σχετικά με το αν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του χρόνου. 

Όπως αναφέρει μάλιστα η Bild, η Καγκελάριος ζήτησε από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU να μην ψάχνουν να βρουν γι’ αυτό ψεγάδια στον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν τον οποίο μάλιστα επαίνεσε για την διαχείριση της κρίσης. 

Αναφορά στο ίδιο θέμα, έκανε σήμερα και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Pfizer/BioNTech από την ΕΕ, “υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία”. Τόνισε δε ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ