Μέρκελ για κορωνοϊό: Η κατάσταση είναι δραματική

Μέρκελ για κορωνοϊό: Η κατάσταση είναι δραματική

Μία μέρα μετά τις κρίσιμες αποφάσεις που πάρθηκαν για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε να αμυνθεί των επιλογών να πάει σε αυστηρά μέτρα καθώς όπως τόνισε «η κατάσταση είναι δραματική. Και μας αφορά όλους, χωρίς εξαίρεση.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι ο εκνευρισμός των πολιτών για τους περιορισμούς είναι απολύτως κατανοητός, αλλά αυτή τη στιγμή «δεν υπήρχε ηπιότερη λύση». Επίσης έκανε λόγο για μια «ιατρική, κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική και πολιτική δοκιμασία».

«Βρισκόμαστε στην αρχή της χειμερινής περιόδου και η κατάσταση είναι δραματική. Ο χειμώνας αυτός θα είναι πολύ δύσκολος» τόνισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, μιλώντας στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου ενώ δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, το οποίο όπως είπε «λειτουργεί ήδη στα όριά του».

Υπογράμμισε δε, ότι «μέσα σε δέκα μέρες διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, που χρειάζονται περίθαλψη. Αυτή η δυναμική επιβαρύνει να ιχνηλατίσουμε τις επαφές των κρουσμάτων».

Η ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία δέχθηκε το τελευταίο διάστημα έντονη κριτική ακόμη και από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για λήψη αποφάσεων οι οποίες περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών παρακάμπτοντας τον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποστήριξε σήμερα ότι η στήριξη της κυβέρνησης εδράζεται και στο Κοινοβούλιο, ενώ τόνισε ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ότι αναλαμβάνουμε ευθύνη» και καταδίκασε «τα ψέματα και τις θεωρίες συνωμοσίας» που διακινούνται, καθώς, όπως είπε, «δεν βλάπτουν απλώς την δημοκρατική αντιπαράθεση, αλλά και την μάχη κατά του ιού».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ