Μεξικό-Μεταναστευτική Κρίση: Ο πρόεδρος του Μεξικό καλεί τις ΗΠΑ να “δράσουν”

Μεξικό-Μεταναστευτική Κρίση: Ο πρόεδρος του Μεξικό καλεί τις ΗΠΑ να “δράσουν”

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να «δράσουν» για να επιλύσουν τη μεταναστευτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 4 δισεκατομμύρια, 2 δισεκατομμύρια για την Κεντρική Αμερική και 2 δισεκατομμύρια για το Μεξικό. Τίποτα δεν έχει φθάσει, τίποτα. Αρκετά με τα λόγια, πρέπει να δράσετε», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

«Υπάρχει τώρα μια καλή ατμόσφαιρα, διότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εμπλέκεται, η κυρία Κάμαλα Χάρις, ο κύριος Τζακ Σάλιβαν, ο σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου Μπάιντεν, συμμετέχουν επίσης πολύ ενεργά και τώρα ο πρεσβευτής», επισήμανε ο Μεξικανός πρόεδρος.

«Με άλλα λόγια, υφίστανται εξαιρετικές συνθήκες για την υπογραφή μιας καλής συμφωνίας για την ανάπτυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και ιδίως των χωρών της Κεντρικής Αμερικής. Επομένως, θα περιμένουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα», συνέχισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, στην πλειονότητά τους Αϊτινοί, έφθασαν τους τελευταίους μήνες στα νότια σύνορα με το Μεξικό, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ