Νέα έξαρση της πανδημίας στην Κόστα Ρίκα κλείνει μαγαζιά

Νέα έξαρση της πανδημίας στην Κόστα Ρίκα κλείνει μαγαζιά

Τα εμπορικά καταστήματα στην κεντρική Κόστα Ρίκα η λειτουργία των οποίων δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα απαραίτητη, ανάμεσά τους τα εστιατόρια και τα μπαρ, θα παραμείνουν κλειστά την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες Πέμπτη.

Από την 3η ως την 9η Μαΐου, εστιατόρια, μπαρ, πολυκαταστήματα, ινστιτούτα ομορφιάς, κλειστά γυμναστήρια και εκκλησίες θα πρέπει να πάψουν να υποδέχονται κοινό σε 45 δήμους στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός και όπου έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά πάνω από τα δύο τρίτα των κρουσμάτων.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση άνευ προηγουμένου, πολλοί συμπολίτες μας θα πεθάνουν», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ντανιέλ Σάλας, που χθες ανακοίνωσε ρεκόρ 2.8781 μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό. «Ήδη υπάρχουν λίστες αναμονής για την εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση ανήγγειλε ακόμη πως θα υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Ως αυτό το στάδιο, η Κόστα Ρίκα έχει καταγράψει κάπου 3.200 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 249.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Μέχρι χθες είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19 περί το 10,5% των κατοίκων της ιδιαίτερα τουριστικής χώρας της κεντρικής Αμερικής, στην πλειονότητά τους άνθρωποι ηλικίας άνω των 58 ετών, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ