Νέα στοιχεία από ΗΠΑ: Λιγότερο από 1% των πλήρως εμβολιασμένων νόσησε από κορωνοϊό

Νέα στοιχεία από ΗΠΑ: Λιγότερο από 1% των πλήρως εμβολιασμένων νόσησε από κορωνοϊό

Λιγότερο από 1% των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στις ΗΠΑ προσεβλήθησαν από τον κορωνοϊό, δείχνουν τα στοιχεία  νέας αμερικανικής μελέτης.

Τα νέα αυτά στοιχεία προκύπτουν από την επεξεργασία στην οποία υπεβλήθησαν τα επίσημα στατιστικά δεδομένα κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων στις ΗΠΑ από μελετητές του έγκριτο ερευνητικού κέντρου Kaiser Family Foundation.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοινώνει μόνον εκείνες τις περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε εμβολιασμένους, όταν αυτές καταλήγουν σε εισαγωγή σε νοσοκομείο ή και σε θάνατο.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία από το δίκτυο των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , λιγότερο από το 0,004% των ανθρώπων που είχαν πλήρως εμβολιαστεί έναντι της Covid-19 νόσησε από τον κορωνοϊό  με αποτέλεσμα την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Και λιγότερο από το 0.001% του εν λόγω πληθυσμού πέθανε από τις επιπλοκές της νόσου.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 6.600 περιπτώσεις σοβαρών μολύνσεων (στους πλήρως εμβολιασμένους) επί συνολικού πληθυσμού 163 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Όμως η ανάλυση του Kaiser Family Foundation έδειξε επιπλέον ότι οι πάσης έντασης μολύνσεις κορωνοϊού στους πλήρως εμβολιασμένους είναι επίσης εξαιρετικά σπάνιες.

Περίπου οι μισές Πολιτείες των ΗΠΑ δημοσιεύουν δεδομένα για τα κρούσματα σε εμβολιασμένους και σε κάθε μία από αυτές τις , το % των πλήρως εμβολιασθέντων που νόσησε από κορωνοϊό ήταν κάτω από 1 τοις εκατό. Τα ποσοστά κυμαίνονταν από το 0,01% στο Κονέτικατ έως το 0,9% στην Οκλαχόμα.

Επίσης, πάνω από το 90% των κρουσμάτων και πάνω από το 95% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων προέρχονταν από τη δεξαμενή των μη εμβολιασμένων, σύμφωνα με την ανάλυση του Kaiser Family Foundation.

Τέλος., στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες, με βάση τα νέα στοιχεία, το 98% των κρουσμάτων προήλθε από τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Πηγή: CNN

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ