Νέα Ζηλανδία: Κίνδυνος σεισμού στο ηφαίστειο

Νέα Ζηλανδία: Κίνδυνος σεισμού στο ηφαίστειο

Κλιμακώνεται η σεισμική δραστηριότητα στον κρατήρα του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ, κοντά στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τη νεοζηλανδική γεωλογική υπηρεσία GeoNet, δύο ημέρες μετά την ηφαιστειακή έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα.

Οι 8 αγνοούμενοι και οι 30 τραυματίες συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό της τραγωδίας, με τους ηφαιστειολόγους να πιθανολογούν πως σήμερα ο κίνδυνος για σεισμούς είναι υψηλός και οι παράμετροι επιδεινώνονται στον κρατήρα όσο περνούν οι ώρες.

Η τεταμένη αυτή κατάσταση αποτρέπει τις αρχές, ώστε να στείλουν σωστικά συνεργεία στο νησί Γουάιτ για να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τα πτώματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη της Δευτέρας.

Πέραν του κινδύνου νέας ηφαιστειακής έκρηξης, από τον κρατήρα του ηφαιστείου, περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές του Βόρειου Νησιού, συνεχίζουν να εκλύονται τοξικά αέρια. Παχιά ηφαιστειακή τέφρα και οξέα έχουν καλύψει όλο το νησί, το επίπεδο των οποίων δεν είναι εύκολο να καταμετρηθεί, λόγω των δυσμενών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top