Νέος πρόεδρος της Παρευξείνιας ο δρ. Σερχάτ Κοκσάλ

Νέος πρόεδρος της Παρευξείνιας ο δρ. Σερχάτ Κοκσάλ

Ο Δρ. SerhatKöksal (Σερχάτ Κοκσάλ) ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος Πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) για περίοδο τεσσάρων χρόνων από τις 16 Ιουλίου 2022.

Σε συνέχεια της σχετικής υποψηφιότητας που υπεβλήθη από την Τουρκία, ο Δρ. Κοκσάλ εξελέγη ομόφωνα σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022. Ο Δρ. Κοκσάλ αντικαθιστά τον κ. Ντμίτρι Πάνκιν, ο οποίος ήταν επικεφαλήςτης Τράπεζας από τον Ιούλιο του 2018.

Ο Δρ. Κοκσάλ, 40 ετών, γεννήθηκε στην Τουρκία. Έχοντας ξεκινήσει ως εμπειρογνώμονας στο Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο, υπηρέτησε για επτά χρόνια ως επικεφαλής ελεγκτής στο Τουρκικό Ελεγκτικό Συνέδριο, προτού γίνει Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας. Το 2017 εντάχθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και έγινε Διευθυντής του Τμήματος τον Αύγουστο του 2020 – θέση που κράτησε μέχρι τον διορισμό του στην Παρευξείνια Τράπεζα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών, ήταν κυρίως υπεύθυνος για τη συμμετοχή της χώρας σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις επενδύσεις και τις χρηματοοικονομικές σχέσεις και την περιφερειακή οικονομική συνεργασία.

Το 2020-2022, ήταν εκπρόσωπος της Τουρκίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου και της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο Δρ. Κοκσάλ συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση και επίβλεψη δημόσιων και ζωτικής σημασίας έργων υποδομής στην Τουρκία (νοσοκομεία, αυτοκινητόδρομοι, ηλεκτροπαραγωγοί σταθμοί).

Ο Δρ. Κοκσάλ είναι κάτοχος Master Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Middle East Technical University (Τουρκία), Master Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών από το University of Warwick (ΗνωμένοΒασίλειο) και έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αγκυρας.

Ο Δρ. Κοκσάλ είναι συγγραφέας αρκετών δημοσιεύσεων σχετικά με τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

«Είναι τιμή μου που μου ανατέθηκε η μεγάλη ευθύνη να ηγούμαι της Παρευξείνιας Τράπεζας  σε μια εποχή έντονων προκλήσεων για ολόκληρη την περιοχή. Πιστεύω ειλικρινά ότι οι καλύτερες μέρες της περιοχής είναι μπροστά και είναι συλλογική μας ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένες επενδύσεις σε ολόκληρη την περιοχή και να συμβάλουμε στο όραμα των μετόχων μας για αύξηση της περιφερειακής συνεργασίας και ανάπτυξης», δήλωσε ο Σερχάτ Κοκσάλ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top