Νορβηγία – Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στο Όσλο λόγω…μετάλλαξης

Νορβηγία – Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown στο Όσλο λόγω…μετάλλαξης

Σε ακόμη πιο αυστηρό lockdown είναι έτοιμη να μπει η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο και άλλοι εννέα γειτονική δήμοι, με μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, εξαιτίας του νέου πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία.  

Συγκεκριμένα, τα εμπορικά κέντρα και άλλα καταστήματα με είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης κατεβάζουν ρολά από σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία και δεν θα ανοίξουν ξανά μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας. 

Αντίθετα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων, ενώ θα σταματήσουν οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητας, θα κλείσουν τα εστιατόρια και τα σχολεία θα βασιστούν στην τηλεκπαίδευση. Επίσης συστήνεται στα νοικοκυριά να μην δέχονται επισκέπτες στο σπίτι. 

“Μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τον ιό αρκετές φορές και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά” τόνισε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μπεντ Χεγιέ. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ