Ο Ερντογάν δίπλα στους φτωχούς – Διανέμει δωρεάν κρεμμύδια και πατάτες

Ο Ερντογάν δίπλα στους φτωχούς – Διανέμει δωρεάν κρεμμύδια και πατάτες

Με εντολή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μοιράζονται τα αγαθά σε φτωχές οικογένειες – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η συνεχής πτώση της τουρκικής λίρας έχει κάνει τα αγαθά πανάκριβα για τον μέσο Τούρκο που αναζητά φθηνές λύσεις για την οικογένειά του. Έτσι, σε μια κίνηση ένδειξης αλληλεγγύης, ο Τούρκος πρόεδρος διέταξε τη δωρεάν διανομή πατάτας και κρεμμυδιού σε οικογένειες που αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν. Σαφώς, πρόκειται και για μια προσπάθεια να ανακάμψει τις αντιδράσεις για τις διαρκείς ανατιμήσεις προϊόντων, στηρίζοντας ταυτόχρονα Τούρκους παραγωγούς πατάτας και κρεμμυδιών.

«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε την κίνησή του απόδειξη της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Η διανομή έχει ξεκινήσει, μ’ ευθύνη των διορισμένων έπαρχων. Κάποιοι από αυτοί, όπως ο Τζοσκούν Ντογάν στην περιοχή Σιλβάν στη Ν.Α. Τουρκία, διανέμουν τις πατάτες και τα κρεμμύδια στις φτωχές οικογένειες … «ατσαλάκωτοι» και αναρτώντας φωτογραφίες στα social media, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top