Ο πιο μεγάλος οδικός κόμβος στον κόσμο – Έχει 5 επίπεδα, 20 ράμπες και 8 κατευθύνσεις (VIDEO)

Ο πιο μεγάλος οδικός κόμβος στον κόσμο – Έχει 5 επίπεδα, 20 ράμπες και 8 κατευθύνσεις (VIDEO)

Με 20 ράμπες που διαπλέκονται σε πέντε επίπεδα και συνδέουν τρεις μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ο οδικός κόμβος Huangjuewan στο Τσονγκίνγκ στην Κίνα θεωρείται ο πιο περίπλοκο στον κόσμο!

Όταν οι πρώτες φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, πριν από μερικά χρόνια, προκάλεσαν ένα μείγμα σοκ, έκπληξης και ανησυχίας.

Πολλοί αναρωτιόντουσαν πώς στην ευχή θα μπορούσαν οι λιγότερο έμπειροι οδηγοί να βρουν το δρόμο τους με τόσες πολλές ράμπες και λωρίδες, παρά τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών της ότι φαίνεται πολύ πιο περίπλοκος από ότι πραγματικά είναι.

Αν χαθείς πρέπει να κάνεις τον γύρο ολόκληρης της πόλης

«Θα πρέπει να κάνεις τον γύρο ολόκληρης της πόλης αν πάρεις τη λάθος ράμπα» ήταν το σχόλιο οδηγού όταν πρωτοείδε τον δαιδαλώδη αυτό οδικό κόμβο. Άλλοι αναρωτήθηκαν αν τα συστήματα GPS θα μπορούσαν να βοηθήσουν, λαμβάνοντας υπόψη τα πέντε κάθετα επίπεδα στα οποία είναι τοποθετημένες οι ράμπες.

Το εξωφρενικό αυτό έργο ολοκληρώθηκε το 2017, μετά από εφτά χρόνια κατασκευής και πέντε χρόνια σχεδιασμού, και θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, ενώ ο επικεφαλής σχεδιαστής της επιμένει ότι οι όποιες ανησυχίες για την πολυπλοκότητά του είναι αβάσιμες.

Ο εμπνευστής Liu Bangjun δήλωσε στην People’s Daily ότι οι 20 ράμπες ήταν απαραίτητες για να διευκολύνουν την πλοήγηση. Επειδή συνδέει τρεις αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας καθώς και άλλους περιφερειακούς δρόμους, οι σχεδιαστές έλαβαν υπόψη τους το ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσαν επιπλέον ράμπες για να βοηθήσουν τους οδηγούς να στρίψουν πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Liu, σε περίπτωση που επιλέξουν λάθος λωρίδα, οι οδηγοί έχουν επιλογή εξόδου μέσα σε 10 λεπτά και οι οδικές πινακίδες είναι πολύ ορατές, οπότε παρόλο που οι ράμπες πηγαίνουν προς οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, οι οδηγοί δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ.

Πάντως, ο οδικός αυτός κόμβος δεν είναι ο μόνος. Στην Κίνα υπάρχουν πολλοί δαιδαλώδεις οδικοί κόμβοι με ένα από αυτούς να έχει 18 διαφορετικές ράμπες και ύψος 37 μέτρων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top