Σολτς: Η Γερμανία «θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος», παρά τα σφάλματα της πολιτικής Μέρκελ

Σολτς: Η Γερμανία «θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος», παρά τα σφάλματα της πολιτικής Μέρκελ

Η Γερμανία «θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος» παρά τους κινδύνους ελλείψεων, διαβεβαίωσε ο Όλαφ Σολτς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ενεργειακής πολιτικής της CDU της Αγγελα Μέρκελ.

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μπορούμε να πούμε ότι θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα, παρά όλες τις εντάσεις, χάρη στις προετοιμασίες που έχουμε κάνει, πράγμα που κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί πριν από τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής βουλής, η οποία ξεκίνησε σήμερα την εξέταση του προϋπολογισμού 2023.

«Είμαστε σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτόν το χειμώνα με θάρρος και σθένος και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει», συνέχισε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος.

Ο διάδοχος της Αγγελα Μέρκελ είναι επίσης «πεπεισμένος ότι η Γερμανία είναι σε θέση να δεσμευθεί στην πορεία προς το μέλλον», έχοντας λάβει «σημαντικές αποφάσεις, πιο σημαντικές από εκείνες οι οποίες ελήφθησαν κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών».

Οι αποφάσεις αυτές αποφέρουν καρπούς, συνέχισε, αναφερόμενος κυρίως στο πλήθος των σχεδίων κατασκευής τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Επίσης, τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου «υπερβαίνουν το 85%» της δυναμικότητας και είναι υψηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, προβάλλοντας τις συμφωνίες για προμήθεια φυσικού αερίου με την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Υιοθετώντας επιθετικούς τόνους, ο Γερμανός καγκελάριος επέκρινε την ενεργειακή πολιτική των συντηρητικών κυβερνήσεων CDU-CSU, που οδήγησαν στην υπερβολική εξάρτηση της Γερμανίας από το εισαγόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο.

Η συντηρητική ένωση που βρέθηκε στην εξουσία από το 2005 μέχρι το 2021, «φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η Γερμανία έλαβε τις αποφάσεις για την έξοδο από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια, χωρίς να έχει ποτέ την δύναμη να δεσμευθεί σε οτιδήποτε, ούτε να προωθήσει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατήγγειλε ο Όλαφ Σολτς.

«Διεξήγαγαν μάλιστα αμυντικές μάχες κατά κάθε μονάδας αιολικής ενέργειας και κάθε αμυντική μάχη των τελευταίων αυτών ετών έβλαψε την Γερμανία», συνέχισε ο Όλαφ Σολτς, πρώην υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της τελευταίας κυβέρνησης συνασπισμού της Αγγελα Μέρκελ.

Ο Όλαφ Σολτς, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε πτώση στις δημοσκοπήσεις, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι όταν είχαν τα ηνία «απέκρυψαν την αλήθεια ότι είχαμε ανάγκη αύξησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 600 έως 800 terawatts μέχρι το τέλος της δεκαετίας».

«Είναι καλό ότι βρίσκεστε στην αντιπολίτευση ώστε να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε την βιομηχανία, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να μη υπεκφεύγουμε πια μπροστά στα προβλήματα της χώρας», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Πέθανε ο Ζιστ Ζεκέν, σκηνοθέτης της «Εμμανουέλας»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top