Ολλανδία: Προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών

Ολλανδία: Προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών

Ιολόγοι στην Ολλανδία πρότειναν την παράταση των διακοπών των Χριστουγέννων προκειμένου να επιβραδυνθεί η αύξηση των μολύνσεων COVID-19 μεταξύ των παιδιών που έχει οδηγήσει τα μισά σχολεία σε όλη τη χώρα να περάσουν στην τελεκπαίδευση.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ρεκόρ μολύνσεων που είχαν ξεπεράσει τις 110.000 έως τις 16 Νοεμβρίου, μια αύξηση 44% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μεταξύ των παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως 12 ετών.

Οι μολύνσεις μεταξύ των παιδιών στις ηλικίες πέντε με εννέα ετών αυξήθηκαν σχεδόν 85% και οι μολύνσεις στις ηλικίες 10-14 ετών αυξήθηκαν 76%.

“Το να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά για ένα μεγαλύτερο διάστημα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο”, δήλωσε ο ανοσολόγος Χερ Ράικερς στην εφημερίδα Algemeen Dagblad. “Τα παιδιά είναι εργοστάσια ιών και μολύνουν τους ενήλικες καθώς και το ένα το άλλο”.

Δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι η καλύτερη επιλογή: η Μάριον Κούπμανς, ιολόγος και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας της χώρας για την COVID-19, δήλωσε στην εφημερίδα πως “θα πρέπει να σκεφθούμε άλλα μέτρα” αν τα ποσοστά δεν μειωθούν.

Και οι 12 ολλανδικές επαρχίες αναμένεται να περάσουν στο βαθύ κόκκινο –το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού– για πρώτη φορά σε έναν εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κάθε Πέμπτη.

Με σχεδόν το 85% των ενηλίκων να έχουν πλήρως εμβολιαστεί, περισσότερες από 20.000 νέες μολύνσεις κορονοϊού καταγράφηκαν σε δύο διαδοχικές ημέρες αυτή την εβδομάδα, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα, προκαλώντας μια έλλειψη τεστ COVID-19 στα κέντρα υγείας.

Το πιο πρόσφατο κύμα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση έβαλε τέλος στην κοινωνική αποστασιοποίηση και σε άλλα μέτρα τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση η οποία από τότε έχει αναστραφεί.

Η πρόταση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από ένα ελευθέρας για εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους έχει συναντήσει εναντίωση στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση του Ρούτε επανέφερε την χρήση προστατευτικής μάσκας στα καταστήματα και ένα μερικό λοκντάουν, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια μετά τις 8.00 μ.μ. Η κυβέρνηση θα συζητήσει νέα μέτρα αύριο Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top