ΟΛΘ: Η CMA- CGM συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Βόρεια Ευρώπη και Αφρική

ΟΛΘ: Η CMA- CGM συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Βόρεια Ευρώπη και Αφρική

Ο ΟΛΘ ανοίγεται στη Βόρεια Ευρώπη, με τη νέα γραμμή/ υπηρεσία FEMEX της CMA – CGM που από τον Δεκέμβριο θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, της Αμβέρσας στο Βέλγιο, του Ρότερνταμ στην Ολλανδία και του Αμβούργου στη Γερμανία.

Στην πραγματικότητα μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, με πλοία μεταφοράς εμπορεματοκιβωτίων “έρχονται” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από εδώ, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της CMA – CGM, θα παραλαμβάνουν φορτία προς εξαγωγή για λιμάνια της Τουρκίας (Κων/πολη, Γεμπζε, Γκεμλικ, Σμύρνης) καθώς το λιμάνι της Τανγκέρης στο Μαρόκο.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξυπηρετείται ήδη με τρία σερβις της CMA- CGM, με πλοία που μεταφέρουν προς και από τη Θεσσαλονίκη containers, αλλά η υπηρεσία FEMEX για πρώτη φορά θα συνδέσει τον ΟΛΘ με Βόρεια Ευρώπη, όπως και με Βόρεια Αφρική.  Η έναρξη της νέας υπηρεσίας FEMEX θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα στις 8 Δεκεμβρίου , στις 3 μμ, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace

Η CMA – CGM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς containers, κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως με παρουσία σε 160 χώρες, 20 εκατομμύρια TEUs αλλά και διαχείριση σε 50 λιμάνια.

Στην Ελλάδα η παρουσία της CMA – CGM ξεκινά από το 2001 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και παραμένει συνδιαχειριστής με ποσοστό στο Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ. Η CMA – CGM Greece έχει σαφή προσανατολισμό τα τελευταία δύο χρόνια την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή του σε κύρια πύλη για τα νότια Βαλκάνια.   

Θα πρέπει να προστεθεί ότι στον Όμιλο της CMA- CGM, ανήκει και η Τerminal Link, εταιρεία – μέλος της ιδιωτικής κοινοπραξίας που έχει επενδύσει στην ΟΛΘ Α.Ε.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top