Ουκρανία: Οι υποστηρικτές της χώρας παρουσιάζουν τις αρχές για την ανάκαμψή της

Ουκρανία: Οι υποστηρικτές της χώρας παρουσιάζουν τις αρχές για την ανάκαμψή της

Μια διεθνής διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας μετά την καταστροφική ρωσική εισβολή παρουσίασε μια σειρά αρχών που θα καθοδηγήσουν την ανάκαμψη του Κιέβου και καταδίκασε τις ενέργειες της Μόσχας.

Αντιπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προσυπέγραψαν τη Διακήρυξη του Λουγκάνο κατά τη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία.

Οι υπογράφοντες, ανάμεσα στους οποίους οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία, καταδίκασαν τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας «με τους ισχυρότερους όρους» και κάλεσαν τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της χωρίς καθυστέρηση.

Οι υπογράφοντες καλωσόρισαν δεσμεύσεις για παροχή πολιτικής, οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης και παρουσίασαν τις Αρχές του Λουγκάνο που θα καθοδηγήσουν την προσπάθεια ανοικοδόμησης, για την οποία το Κίεβο δήλωσε πως μπορεί να κοστίσει μέχρι 750 δισεκ. δολάρια.

Στις αρχές περιλαμβάνονται η σύμπραξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τους διεθνείς υποστηρικτές της και η επικέντρωση σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει πως το Κίεβο εξακολουθεί να χρειάζεται να κάνει πρόοδο σε τομείς όπως το κράτος δικαίου, η χαλιναγώγηση των ολιγαρχών, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο σεβασμός του νόμου περιλαμβάνονται επίσης στις αρχές, οι οποίες υπογραμμίζουν τη δημοκρατική συμμετοχή και τη συμμετοχή ολόκληρης της ουκρανικής κοινωνίας στην ανοικοδόμηση.

Οι εν λόγω αρχές περιλαμβάνουν επίσης τη δέσμευση πολλών μετόχων, την ισότητα των φύλων, τη συμπερίληψη όλων και τη βιωσιμότητα.

«Αποτελεσματική και διαφανής διακυβέρνηση από την Ουκρανία και αποτελεσματικός και ευέλικτος συντονισμός ανάμεσα σε δωρητές και με την κυβέρνηση είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη», δήλωσε στη διάσκεψη ο Άλφρεντ Κάμερ, διευθυντής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την Ουκρανία για την ενίσχυση των θεσμών και η δημόσια πολιτική θα στηρίξουν το μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα αυξήσουν την ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε ο Κάμερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Στο Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ οι κάτοικοι μαζεύουν τα συντρίμμια

Σε πρόκληση στο TikTok αποδίδονται βαθιές τρύπες που εντοπίζονται σε παραλίες της Φλόριντα

Φωτιά στο Μουσείο της Ερέτριας: Δίπλα στα σπίτια οι φλόγες (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top