Π.Αντωνιάδης: Ο Έλληνας πιανίστας καινοτομεί στο εξωτερικό

Π.Αντωνιάδης: Ο Έλληνας πιανίστας καινοτομεί στο εξωτερικό

Συνάντησα τον Παύλο Αντωνιάδη σε ένα νησί του Βερολίνου, το Eiswerder, στο Spandau, σε ένα κτίριο που κάποτε ήταν εργοστάσιο όπλων και μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν Σχολή Ναυτικών. Αυτή τη στιγμή έχει παραχωρηθεί από μια κοινοπραξία, ως αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα, σε αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους που ασχολούνται με την πληροφορική και άλλους επαγγελματίες, ώστε να αποκτήσουν τη βάση τους στο Βερολίνο και να δουλέψουν τα πρότζεκτ τους με φόντο την επιστήμη τους και την εξέλιξη αυτής. Ήταν σίγουρα ξεχωριστή εμπείρια να μαθαίνεις από έναν πιανίστα που ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό πως είναι να σπουδάζει αδιάκοπα, να παίρνει υποτροφίες, να γυρίζει τον κόσμο, να κουβαλάει μέσα του την Ελλάδα, να πετυχαίνει, να ερευνά τα ανεξευρεύνητα της σύγχρονης μουσικής, να μην αφήνει τίποτα στην τύχη κι ας αισθάνεται πολύ τυχερός για όσα του δόθηκαν με γενναιοδωρία. Μια πολύ ξεχωριστή συναυλία του θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο «BKA-THEATER» του Βερολίνου, ένα ιστορικό θέατρο της πόλης.

Συνέντευξη στην Ελένη Σκάρπου

«Πήρα μια σημαντική χρηματοδότηση από μια εταιρεία για την σύγχρονη μουσική που αφορά στην ελεύθερη σκηνή των μουσικών στο Βερολίνο και επιχορηγείται από την Γερουσία. Με αυτά τα χρήματα μπόρεσα να ζητήσω από νέους συνθέτες να γράψουν νέα έργα για εμένα και το αφιέρωμά μου σε έναν Γερμανό συνθέτη, άγνωστο ακόμα και στην Γερμανία κατά κάποιον τρόπο, ο οποίος πέθανε πέρυσι, στον Klaus K. Hübler. Υπήρξε σημαντικός, γιατί άλλαξε τελείως τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε την τεχνική και την προσέγγιση των οργάνων. Στην πραγματικότητα αποδόμησε την τεχνική των οργάνων. Ήταν κάτι πειραματικό, που είχε τεράστια ελευθερία. Η συναυλία θα έχει τίτλο «Η ψυχή του οργάνου». Θα βρεθώ επί σκηνής μόνος και μεταξύ άλλων θα φορώ έναν ειδικό μηχανισμός με γάντι που έχει σφυράκια στις άκρες και παίζω χωρίς τα πλήκτρα μέσα στο πιάνο, αλλά θα μοιάζω λίγο με ρομπότ, θα παίξω κλαβίχορδο, τον πρόγονο του πιάνου, θα παίξω πιάνο με πικάπ, με ηλεκτρονικά, με σένσορες και θορύβους του πιάνου. Θα είναι μια πλούσια συναυλία μαμούθ για πάνω από δύο ώρες, όπου θα παρευρεθούν όλοι συνθέτες που συμμετείχαν, καθώς επίσης και άνθρωποι από Αμερική, Αγγλία, Σουηδία» εξηγεί ο Έλληνας πιανίστας.

παυλος-αντωνιαδης-γαντι-χερι-πιανο-καινοτομια

Από τον Κορυδαλλό… στην Αμερική, κι από εκεί στην Ευρώπη!

Η πορεία του ξεκίνησε από την Ελλάδα, από τον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα από το Ωδείο της Τασούλας Κένερ και με τα χρόνια η αγάπη για το πιάνο μεγάλωσε, οι ευκαιρίες ήρθαν και η φιλοδοξία ενός δημιουργικού ανθρώπου έγινε ένα κράμα από γνώση και ενέργεια, που όφειλε να ταξιδέψει εκτός ελληνικών συνόρων. «Ήμουν πολύ τυχερός που οι γονείς μου με έγραψαν τότε στην Γ Δημοτικού σε μια τάξη αρμονίας και μεγάλωσα παίζοντας αυτό το δίσκαλο που λέγαμε τότε, το αρμόνιο, ένα όργανο σύγχρονο για την εποχή του. Το έχω μάλιστα ακόμα… αλλά το πιάνο ήρθε αργότερα με την δασκάλα μου την Χρυσή την Παρθενιάδη κι έτσι ξεκίνησα να παίζω πιάνο στα 17, αρκετά μεγάλος» εξομολογείται ο Παύλος και στην δασκάλα του αυτή ίσως είναι ευγνώμων πιο πολύ από κάθε άλλον άνθρωπο που συνάντησε ως τώρα.

«Έπαιζα φυσικά με μπάντες στο σχολείο και ήθελα να παίξω τζαζ πιάνο. Αυτή ήταν η καψούρα μου, αλλά τελικά με κέρδισε το κλασικό, οπότε έκανα σπουδές κλασικού πιάνου. Ταυτόχρονα σπούδασα μουσικολογία στην Αθήνα, σπούδασα ανώτερα θεωρητικά κι έπειτα έφυγα και πήγα στην Ολλανδία, στην Βασιλική Ακαδημία της Χάγης. Γύρισα το 2003 δούλεψα στην Ελλάδα στο British School in Greece, στο Ωδείο του Νάκα, στο Τρένο στο Ρουφ και μετά κέρδισα μια υποτροφία και έφυγα στην Αμερική. Πήγα στο Σαν Ντιέγκο, όπου έκανα ένα μάστερ για το πιάνο, ενδιαμέσως εξειδικευόμουν σε διάφορα φεστιβάλ κάνοντας το σύγχρονο ρεπερτόριο του πιάνου, πειραματικό ή πρωτοποριακό. Κι ύστερα ήρθα στο Βερολίνο, όπου άρχισα να παίζω με κάποια ensemble». Ακούγοντας τον Παύλο να μετρά τους σταθμούς, ήταν προφανές ότι τα καλύτερα δεν έχουν ακουστεί ακόμη, γιατί όταν πήρε την απόφαση να μεταβεί στο Βερολίνο ξεκίνησε μια «κούρσα» πραγμάτων, που συνιστούν μέχρι σήμερα τα highlights της δράσης του.

παυλος-αντωνιαδης-κρατικη-ορχηστρα-θεσσαλονικης

Με το ένα πόδι στο Στρασβούργο και με το άλλο στο Βερολίνο

«Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα αυτού του είδους της μουσικής. Ήταν μια απόφαση περιπετειώδης. Δεν μιλούσα γερμανικά, δεν είχα επαφές, είχα μόνο κάποιες νεφελώδεις υποσχέσεις. Είχα όμως αποφασίσει ότι θα ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη. Έμεινα εδώ πέντε χρόνια και αποφάσισα να πάω στην Γαλλία γιατί συνδέθηκα με το Ινστιτούτο Ιρκάμ στο Παρίσι, ένα σημαντικό Ινστιτούτο στο είδος του παγκοσμίως… για computer music, για ηλεκτρονική μουσική πληροφορική. Κατέληξα να κερδίσω μια υποτροφία και να κάνω τη δική μου έρευνα εκεί και να την συνεχίσω με ένα διδακτορικό που έκανα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου σε συνεργασία με το Ιρκάμ» λέει ο μουσικός και τώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο Στρασβούργο και με το άλλο στο Βερολίνο. Στο Βερολίνο έχει το studio του από το 2017 και αν τον ρωτήσεις τι κάνει θα σου πει απλά πως είναι ένας βριτουόζος πιανίστας, ένας μουσικολόγος που ασχολείται με γνωστικές θεωρίες, με τη σχέση του μυαλού με το σώμα και πως η σωματική εμπειρία, αλλάζει την κατανόηση που έχουμε για τα πράγματα και ένας ερευνητής πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογιών ώστε να δημιουργηθούν εργαλεία, που διευκολύνουν την εκμάθηση του πιάνου σε υψηλό επίπεδο για ενήλικες. Για μας σχεδόν «πυρηνική φυσική», για εκείνον μια καθημερινότητα γεμάτη αδρεναλίνη και ηρεμία, μοναξιά και υπερέκθεση.

Με την ομάδα που δουλεύει στο Παρίσι έχουν ως στόχο την διάδραση που υπάρχει ανάμεσα στον ήχο και την μουσική κίνηση. «Έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα που μπορεί να καταγράψει την πρακτική του πιανίστα, τα δεδομένα δηλαδή, όπως ο ήχος, η εικόνα και η κίνηση μέσω αξελερόμετρων-αισθητήρων, τα οποία ανταποκρίνονται σε επιτάχυνση και τα χρησιμοποιούμε για να μελετήσουμε την κίνηση από όπου προκύπτει ένα γράφημα με τις διαφορετικές επιταχύνσεις των χεριών. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διευρυμένη ή ενισχυμένη πραγματικότητα με τεχνολογικά μέσα, ώστε κάποιος που πηγαίνει σε ένα κονσέρτο να βλέπει στην ουσία τον σκελετό αυτού που παίζει και να έχει μια διευρυμένη αντίληψη για την performance. Βέβαια εκτός από την performance, μας ενδιαφέρει ο ακροατής, ο συνθέτης». δηλώνει ο κοσμογυρισμένος πιανίστας-ερευνητής. Κι αν σε μας η φαινομενολογία της κίνησης μοιάζει με κάτι δυσπρόσιτο η ενασχόλησή του με την ενσώματη νοημοσύνη ή αλλιώς την σωματική νοημοσύνη σίγουρα δεν θα μας αφήσει αδιάφορους.

Η σωματική νοημοσύνη και η μουσική: Το δικό του ερευνητικό δίπτυχο!

«Η βασική ιδέα είναι ακόμα αρκετά αιρετική, αν και υπάρχει εδώ και 70 χρόνια και έχει να κάνει με τη νόηση σαν φαινόμενο. Εκείνη δεν περιορίζεται στον εγκέφαλο, αλλά είναι αυτό που λέμε διανεμημένη. Μάλιστα διανέμεται μεταξύ του εγκεφάλου, του σώματος και του περιβάλλοντος, των αντικειμένων. Στην ουσία εξαρτάται άμεσα από τις πράξεις μας. Η κλασική μουσική έχει περάσει σε ένα στάδιο διαστροφής, όπου ο μουσικός ξεκινάει με την παρτιτούρα και μέσα από αυτό το γραπτό πρέπει να δημιουργήσει μια ολόκληρη πρακτική, τελετουργία, μουσική παράσταση. Πρόκειται για μια αλλόκοτη διαδικασία, διότι στην ουσία πριν από τις παρτιτούρες είχαμε μουσική πράξη. Τελικά καταλήξαμε η κωδικοποίηση να είναι το παν, να θεωρείται έργο τέχνης, να θεωρείταιη απαρχή των όλων και η πράξη να έρχεται σε δεύτερη μοίρα» εξηγεί και το πως η πράξη αλλάζει την κωδικοποίηση, ίσως είναι ένα ευρύτερο μάθημα για μας.

«Κάποιος πρέπει να ξεκινάει με την εμπειρία, να ξεκινάει με το σώμα, με την ακοή, με το βιωμένο συναίσθημα και όχι με μια τυπική, αφηρημένη κατανόηση. Αυτή είναι μια παγκόσμια τάση, που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80 με την στροφή προς την performance, μελετώντας τις εκτελέσεις και τους εκτελεστές. Στον 20ο αιώνα ξεκίνησε ένα δεύτερο κύμα, εκείνο που μας θέλει να μελετάμε την ενσώματη νοημοσύνη, το συναίσθημα, την αλληλεπίδραση ανθρώπου με άνθρωπο ή ανθρώπου με μηχανή, που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, καθώς όλα σχεδόν διαμεσολαβούνται μέσω των μηχανών» επιμένει ο ίδιος και δεν είναι το μόνο στο οποίο επιμένει. Θεωρεί εύλογα πως η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να είναι ένα βοήθημα για τον άνθρωπο, όπου θα μαθαίνει πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα, χωρίς να του στερεί τον βασικό, τον κυρίαρχο ρόλο.

παυλος-αντωνιαδης-ιρκαμ _ κεντρο-πομπιντου

«Η ισορροπία είναι δύσκολη… πως βγαίνεις από το κουβούκλιο σου και ανοίγεσαι στον κόσμο»

«Είμαι κυρίως πιανίστας, η ζωή μου αρθρώνεται και διαρθρώνεται από αυτό το γεγονός. Κάθε μέρα μελετάω και έχω τα τελετουργικά μου, τα οποία έχουν να κάνουν με το πως θα βγω στην σκηνή, να μάθω νέα έργα, να συνεργαστώ με συνθέτες, να φτάσω σε κοινό, να κλείσω συναυλίες, ότι κάνει ένας καλλιτέχνης. Είναι κάτι προσωπικό, είναι κάτι που κάνεις εσύ και δεν μπορεί αν το μιμηθεί κανένας άλλος. Πιανίστας σημαίνει πολλές ώρες μοναξιάς με το πιάνο και ταυτόχρονα μια ζωή νομαδική χάρη στα συχνά ταξίδια. Ο συνδυασμός του να είσαι μόνος σου και συνάμα να είσαι σε μια υπερέκθεση. Η ισορροπία είναι δύσκολη… πως βγαίνεις από το κουβούκλιο σου και ανοίγεσαι στον κόσμο» παραδέχεται.

Στον δικό του κόσμο θα βρούμε από τη μία λατρεία για τον Γιάννη Ξενάκη κι από την άλλη βαθιά αγάπη για τον Μπαχ και άλλους ρομαντικούς Γερμανούς συνθέτες. Σίγουρα προτιμά τους ζωντανούς από του νεκρούς και σίγουρα επιδιώκει στα πρότζεκτ να βλέπει μια κάποια προοπτική για την Ελλάδα. «Γίνονται πράγματα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ίδρυμα Νιάρχος και η Εθνική Λυρική Σκηνή αποτελούν πόλο έλξης φοβερών πρότζεκτ. Θέλει χρόνο όμως για να φανεί αν θα αναδειχθεί η εγχώρια δημιουργία μέσα από αυτά. Σίγουρα αυτά που κάνω σε ερευνητικό επίπεδο δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι εκεί. Με ενδιαφέρει πάντα η Ελλάδα όμως, γιατί εκεί είναι η οικογένειά μου, σκέφτομαι στα ελληνικά, είναι η γλώσσα μου. Παρακολουθώ πάντα τις εξελίξεις, έρχομαι πολύ συχνά» υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Το πρωτογενές είναι που ψάχνω»

Ο Παύλος Αντωνιάδης, είναι ένας πολίτης του κόσμου, αμέσως μετά την αυριανή του εμφάνιση στο Βερολίνο θα βρεθεί στην Τυνησία, κι έπειτα στο Πόρτο της Πορτογαλίας, κι ύστερα στο Μάλμε της Σουηδίας για να μεταδώσει, να επικοινωνήσει, να μοιραστεί μουσική και γνώση. Κι αν η jazz και η post punk συνιστούν κρυφές αδυναμιές δεν είναι ο τύπος που θα θελε να μπλέξει μουσικές απλά για να κάνει κάτι πρωτοποριακό. «Δεν συμφωνώ με το «η μουσική είναι μια». Ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με την μουσική μέσα στις κουλτούρες μας και μέσα στην κοινωνία είναι πολύ συγκεκριμένος και ιδιαίτερος και διαμεσολαβείται από πολλούς παράγοντες και αυτό που κάνω για μένα είναι ανεκτίμητο. Δεν θα μπορούσα να βγω και να κάνω κάτι άλλο. Μπορεί να φαίνεται δυσπρόσιτη αυτή η μουσική, με ενδιαφέρει όμως πάντα να πηγαίνω σε ένα πολύ πρωταρχικό στάδιο, όπου η μουσική αγγίζει και φτάνει να γίνεται σχετική για το κοινό. Το πρωτογενές είναι που ψάχνω. Με ενδιαφέρει το υπόστρωμα της μουσικής». Σε αυτό το υπόστρωμα ίσως καταφέρουμε να συναντηθούμε όλοι. Άλλωστε η δύναμη της σύγχρονης μουσικής είναι σημαντική, πόσο μάλλον για τον Έλληνα πιανίστα Παύλο Αντωνιάδη.

Εδώ θα μάθετε λεπτομερώς τα πάντα για την αυριανή συναυλία του Παύλου Αντωνιάδη στο Βερολίνο!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22:5020/10

Ποιος κορωνοϊός; Οι Ινδοί επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4020/10

Κορωνοϊός-Ελβετία: Περισσότερα από 3.000 τα νέα κρούσματα σε μια μέρα Διεθνή

22:3020/10

Ην. Βασίλειο: Υγιείς άνθρωποι θα μολυνθούν με Covid-19 Διεθνή ,Επιστήμη ,Κοινωνία

22:2220/10

Σίνδος: Θανάσιμος τραυματισμός νεαρού μετά από πτώση Θεσσαλονίκη

22:2020/10

Κορωνοϊός-Ισπανία: Η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:1020/10

Κορωνοϊός-Πολωνία: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:0820/10

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας Διεθνή ,Σημαντικά

22:0020/10

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

21:5020/10

Πήγε να πάρει το αποφυλακιστήριό του και συνελήφθη Κοινωνία

21:4020/10

Κορωνοϊός-Ιταλία: Αίτημα για απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Καμπανία Διεθνή

21:3620/10

Συναγερμός στη Χαλκίδα – Κρούσματα σε εργοστάσιο Κορωνοϊός

21:3020/10

Κακοκαιρία στην Κρήτη – Έπεσαν 3.800 κεραυνοί Κοινωνία

21:2020/10

Διαγνώστηκε με λέμφωμα ο ηθοποιός Τζεφ Μπρίτζες Lifestyle

21:1520/10

Περιοδεία της Μ. Αντωνίου σε Αν. Μακεδονία- Θράκη Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

21:1020/10

Βαρουφάκης: Πυροτέχνημα το αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας Πολιτική

21:0020/10

ΟΑΕΔ: Σε 1.030.411 άτομα οι άνεργοι τον Σεπτέμβριο Ελλάδα

20:5020/10

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 220.000 οι θάνατοι λόγω Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4820/10

Κορωνοϊός: Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:4020/10

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν συνομιλίες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ Διεθνή

20:3020/10

Δωρεάν εξέταση Μαστού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου Β.Ελλάδα ,Δήμοι

20:2020/10

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται ο εξοπλισμός σχολείων με Η/Υ Β.Ελλάδα ,Δήμοι

20:1020/10

Θετικά τα 29 από τα 3.017 rapid test που έγιναν δωρεάν στο Σύνταγμα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:0520/10

Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:0420/10

Στην Κύπρο για την Τριμερή Σύνοδο αύριο ο Μητσοτάκης Πολιτική

19:5320/10

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για το Oruc Reis Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

19:5020/10

SUP Free hackathon: Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης Περιβάλλον

19:4020/10

Παλαιά χρέη σχεδόν 4 εκατ. ευρώ εξοφλεί ο Δήμος Αριστοτέλη Β.Ελλάδα ,Δήμοι

19:3620/10

Διεξαγωγή rapid test από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ αύριο στις Σέρρες Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

19:3020/10

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με καροτσάκι ο Τσοχατζόπουλος Πολιτική

19:2520/10

Θεσσαλονίκη: Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:2020/10

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με Αμερικανούς διπλωμάτες – Τι συζήτησαν Περιφέρειες

19:1020/10

ΕΕ: Εγκρίθηκε πρόγραμμα 39,6 εκ. ευρώ για στήριξη παραγωγών Διεθνή ,ΕΕ ,Ελλάδα

19:0320/10

Στο «κόκκινο» η Αττική – Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:0020/10

Αrt Athina Virtual: Διαδικτυακά ο ετήσιος εικαστικός θεσμός Πολιτισμός

18:5020/10

Αυτοκόλλητα «υποχρεωτική χρήση μάσκας» στα ΤΑΞΙ Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4020/10

Δίκη ΧΑ: Σκληρή επίθεση Λαγού κατά της προέδρου Λεπενιώτη Πολιτική

18:3920/10

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News οι δηλώσεις Φίλη για την κράτηση του 14χρονου Πολιτική

18:3020/10

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά να ενημερωθεί για τη συμφωνία ΥΠΕΞ-Αλβανίας Πολιτική

18:2620/10

Ν. Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση συναγερμού πέντε περιοχές Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2020/10

Σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

18:1020/10

Δανία: Απέδρασε και συνελλήφθη ξανά ο εφευρέτης δολοφόνος Διεθνή

18:0820/10

Σύσκεψη αύριο στη Γ.Α.Δ.Θ υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0820/10

Καράογλου: Το Σάλπισμα της νίκης στη μάχη των Γιαννιτσών στέλνει μήνυμα εθνικής ανάταση... Πολιτική

18:0420/10

Ρεκόρ κρουσμάτων με 667 νέα στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:0020/10

Δείτε LIVE την ενημέρωση για τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:5020/10

Αμπελόκηποι-Μενεμένη: Τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη του ’21 Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:4020/10

Σακελλαροπούλου: Η στράτευση είναι τιμή, όχι απλώς υποχρέωση Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3020/10

Ερντογάν κατά Μακρόν: Θέλεις να δημιουργήσεις φοβισμένους μουσουλμάνους Διεθνή ,Πολιτική

17:2920/10

Ακάρ: Θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα, όχι στο καθεστώς πίεσης και εκφοβισμού Πολιτική ,Σημαντικά

17:2820/10

Πολύγυρος: Παριστάνουν αντιδήμαρχο για να αποσπάσουν χρήματα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

17:2020/10

Επίσκεψη Α. Κόπτση στο 3ο γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Δήμοι ,Παιδεία

17:1020/10

Ε. Οικονόμου: Ευνομία, ειρήνη, ασφάλεια εγγυάται η ΕΛ.ΑΣ. Κοινωνία

17:0020/10

ΣΥΡΙΖΑ για Ζακ Κωστόπουλο: Η τιμωρία είναι το πρώτο βήμα δικαίωσης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

16:5920/10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λιβαδειά για εκκοκκιστήριο με 18 κρούσματα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:5320/10

Κορωνοϊός: Έξι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:5020/10

Αναγόρευση Κ. Σακελλαροπούλου ως επίτιμη διδάκτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

16:4020/10

Η αγορά διαρκείας και η ΑΜΚ που έρχεται.. Αθλητισμός

16:4020/10

Αυγενάκης: Θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη στιγμή Αθλητισμός ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:3820/10

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με Μπόρις Τζόνσον – Τι συζήτησαν Πολιτική

16:3020/10

Δήμαρχος Κοζάνης: Μην υποτιμάτε τη χρήση μάσκας Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:2520/10

Καταδίκασε τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος ο Άρης Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

16:2020/10

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα έπεσαν για τη μη χρήση μάσκας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:1720/10

Κορωνοϊός: Παρεμβάσεις στην Ρωμαϊκή Αγορά – Κοινές δράσεις δήμου – ΕΛ.ΑΣ Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:1520/10

Chan Restaurant: Η απόλυτη πανασιατική εμπειρία επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

16:1020/10

Δίκη ΧΑ: Λεπενιώτη καλεί Οικονόμου σε διευκρινίσεις για την εισαγγελική πρόταση Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0020/10

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημέρωση για διαχείριση κρουσμάτων σε επιχειρήσεις Β.Ελλάδα

15:5020/10

Σαρηγιάννης: Με μάσκες θα έχουμε 170 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4320/10

We Energy: Πρώτη με 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια Ελλάδα ,Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

15:4020/10

Τσίπρας για νέο πτωχευτικό δίκαιο: Είναι ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας Κόμματα ,Πολιτική

15:3720/10

«Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη ο κ. Δήμαρχος» Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:3620/10

Τεχνολογία και e-ημερίδα με 13 γερμανικές εταιρείες Ελλάδα ,Οικονομία ,Τεχνολογία

15:3020/10

Ελλάδα – Αλβανία πηγαίνουν στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες Πολιτική ,Σημαντικά

15:2620/10

Η ΕΕΣΥΠ σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας της Αττικής Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Τεχνολογία

15:2020/10

Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με επανέκδοση 15ετούς ομολόγου Οικονομία

15:1020/10

Διαδικτυακά το 15ο συνέδριο: «Καινοτομία & Ανάπτυξη: Smart Cities: Η πρόκληση του ... Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:0020/10

Βέμπερ: «Ναι» στο ελληνικό αίτημα για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας Διεθνή ,ΕΕ

14:5020/10

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Μπατή Κοινωνία

14:4820/10

Κορωνοϊός: Πέντε νεκροί μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:4120/10

ΠΟΞ: Ποια είναι τα μέλη του νέου ΔΣ Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Τουρισμός

14:4020/10

Αύριο στη Λευκωσία η 8η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου Πολιτική

14:3020/10

Υπ. Μετανάστευσης: Μέτρα για τις ουρές στην Υπηρεσία Ασύλου Κοινωνία

14:2220/10

Πουρσαϊτίδης: Τεράστιες οι ελλείψεις σε ειδικούς φρουρούς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:2020/10

Γαλλία-Σαμιέλ Πατί: Ο καθηγητής θα τιμηθεί με την ύψιστη διάκριση της χώρας Διεθνή

14:1120/10

Όταν ο Λουτσέσκου έφερνε τον Πίρλο από την… ακαδημία Αθλητισμός

14:1020/10

Γεραπετρίτης: Δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ν.μ. Πολιτική

14:0520/10

Κ. Μητσοτάκης: Στις εθνικές εκλογές, θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην... Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0020/10

Δήμαρχος Νάουσας στο GRTimes.gr: Η περιοχή μας στηρίζεται στον εναλλακτικό τουρισμό Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

13:5720/10

Θεσσαλονίκη: Δεν άναψε ακόμη το «πορτοκαλί» για τον ΟΑΣΘ Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:4520/10

Με sms τα αποτελέσματα των rapid test στους πολίτες Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4320/10

Κορωνοϊός – Θεσ/νίκη: Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε λεωφορεία και στάσεις Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3020/10

Δίκη ΧΑ: Ο διάλογος της προέδρου με την εισαγγελέα Πολιτική

13:2820/10

Τσαϊρίδης: Από το 2010 έχει να δει η Θεσσαλονίκη καινούργιο περιπολικό (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:1520/10

Αυξάνονται τα ΚΤΕΛ που εκτελούν έργο του ΟΑΣΑ Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1020/10

Στοίχημα: Φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν και ασιατικό με 1.77 Αθλητισμός

13:0520/10

«Έκοψαν» και από το φαγητό οι Έλληνες μεταξύ 2009-2019 Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

13:0020/10

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Γώγου για τον αυξημένο αριθμό θανάτων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4520/10

Ένωση Εισαγγελέων για δίκη ΧΑ: Απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε η εισαγγελέας Ελλάδα

12:3920/10

Υπόμνημα ΤΕΕ/ΤΚΜ για τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις Ελλάδα ,Οικονομία ,Τεχνολογία

12:3420/10

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ: Τα εθνικά προβλήματα δεν λύνονται με κινήσεις εντυπωσιασμού Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3020/10

Έκρυβε τα ναρκωτικά σε… κοτέτσι! (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

12:2820/10

ΣΒΕ: Προγράμματα κατάρτισης για ανέργους οκτώ δήμων Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Οικονομία

12:2320/10

Δένδιας: Εμπάργκο όπλων σε Τουρκία ζητά από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία Πολιτική ,Σημαντικά

12:1520/10

Εντυπωσιακές επιδόσεις για τη MEGA BROKERS στην INTERAMERICAN Επιχειρήσεις

12:1520/10

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Περισσότερα από 10 τα κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:0020/10

«Ιστορίες που (δεν) είπα στον ψυχολόγο μου» της Τατιάνας Κίρχοφ Πολιτισμός

11:5820/10

Απίστευτος ΕΟΔΥ: Τους έστησε μιάμιση ώρα για… 50 τεστ στο Δ. Νεάπολης – Συκεών Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

11:5620/10

Μεταλλίδης: Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε σε νέα μέτρα (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:5120/10

Πανίσχυρη επιθετικά η Τσέλσι Αθλητισμός

11:4520/10

Πέτσας για Τουρκία: Με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση απαντάμε στις προκλήσεις Πολιτική

11:3020/10

Χειροπέδες για παράνομη κατοχή αεροβόλου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:2520/10

Δίκη ΧΑ: Το δικαστήριο αμφισβητεί την εισαγγελέα Πολιτική ,Σημαντικά

11:2220/10

Oruc Reis: Σε απόσταση αναπνοής από το Καστελλόριζο Διεθνή ,Σημαντικά

11:1520/10

Στην Αλβανία σήμερα ο Ν. Δένδιας Πολιτική

11:0120/10

Χωρίς κόσμο οι ποδοσφαιρικοί αγώνες με εντολή Μητσοτάκη Αθλητισμός ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:0020/10

Ένσταση Χαλιαμπάλια για τις χημικές τουαλέτες στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:4520/10

Oruc Reis: Έφτασε στα 12 ν.μ. από το Καστελλόριζο Διεθνή

10:3620/10

Ζέρβας: Πολύ κοντά στο… πορτοκαλί η Θεσ/νίκη- Έρχεται ο Χαρδαλιάς (ΗΧΗΤΙΚΟ) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:3020/10

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει έντονα φαινόμενα στην Κρήτη Ελλάδα ,Κοινωνία

10:2420/10

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός στο Κτηματολόγιο (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

10:1520/10

Κορωνοϊός: Πώς μπορεί να βοηθήσει το αντιγριπικό εμβόλιο Διεθνή ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

10:0820/10

Κορωνοϊός: Rapid τεστ σήμερα στο Σύνταγμα υπό την εποπτεία Κικίλια Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0020/10

Εφάπαξ επίδομα έως 400 ευρώ για τους δικηγόρους Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

09:4520/10

Ανοίγει το helpdesk για το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ σήμερα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

09:3120/10

Με το σταγονόμετρο τα τεστ του ΕΟΔΥ στον Δήμο Νεάπολης Συκεών Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

09:3020/10

Εργάνη: Λήγουν σήμερα οι εγγραφές των καλλιτεχνών Κοινωνία

09:1520/10

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:0020/10

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Χαλάζι και κεραυνοί στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5320/10

Αναστολή Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ζητά η Ελλάδα Πολιτική ,Σημαντικά

08:4520/10

Ελασσόνα: Ακόμη δύο κρούσματα- Σε καραντίνα 150 άτομα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3720/10

Φωτιά σε κτίριο στα Πατήσια Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3020/10

Κορωνοϊός: Δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:1520/10

Ερείπια εκκλησίας στο βάθος της Μαύρης Θάλασσας Διεθνή ,Πολιτισμός

08:0020/10

Θεσσαλονίκη: Ξενοδοχεία κλείνουν ξανά Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:5020/10

Ν. Κόσμος: Φωτιά σε διαμέρισμα –Ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του Κοινωνία

07:4520/10

Νάξος: Εκπροσώπηση των Κυκλάδων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Σημαντικά

07:3020/10

Σε απόγνωση χιλιάδες οδηγοί φορτηγών χωρίς κάρτες ταχογράφων Ειδήσεις ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

07:2020/10

Κορωνοϊός: Επιστρέφει σε lockdown Ιρλανδία Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

07:1020/10

After workout meals: Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές μετά τη γυμναστική; Health-Fitness ,Θέματα GR Times

07:0020/10

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ