Παλαιστίνη: Εργάτες ανακαλύπτουν τάφους της ρωμαϊκής εποχής σε εργοτάξιο στη Γάζα

Παλαιστίνη: Εργάτες ανακαλύπτουν τάφους της ρωμαϊκής εποχής σε εργοτάξιο στη Γάζα

Οι εργάτες ενός εργοταξίου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ανακάλυψαν 31 τάφους της ρωμαϊκής εποχής που χρονολογούνται στον πρώτο αιώνα, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στον χώρο του εργοταξίου σε οικιστική περιοχή.

Ο Νάτζι Σαρχάν, υπάλληλος του υπουργείου Δημοσίων Έργων της Γάζας, επιβεβαίωσε την ανακάλυψη και έκανε λόγο για “αποδείξεις” της παρουσίας και άλλων τάφων στον χώρο αυτό.

Οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν και ειδικοί του υπουργείου Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Γάζας άρχισαν να καταγράφουν τις επιτύμβιες πλάκες και τα αντικείμενα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ένας ειδικός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι τάφοι θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος ενός νεκροταφείου που συνδέεται με τον γειτονικό ρωμαϊκό χώρο της Μπαλαχίγια.

Η ανακάλυψη αυτή είναι η τελευταία χρονικά στη Γάζα όπου οι τουριστικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους έχουν περιοριστεί λόγω του αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς το 2007.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος, γειτονικές χώρες της Λωρίδας της Γάζας όπου ζουν σχεδόν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, περιορίζουν αυστηρά τις εισόδους και τις εξόδους προς και από το παλαιστινιακό έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, βυζαντινή εκκλησία του 5ου αιώνα άνοιξε ξανά από τη Χαμάς έπειτα από χρόνια εργασιών αποκατάστασης που έγιναν με την υποστήριξη ξένων δωρητών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top