Παραιτήθηκε τελικά ο Πρωθυπουργός της Μάλτας

Παραιτήθηκε τελικά ο Πρωθυπουργός της Μάλτας

Την παραίτηση του υπέβαλλε μέσω ανακοίνωσης ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, λέγοντας στην κρατική τηλεόραση ότι θα ζητήσει από το κόμμα των Εργατικών, στο οποίο ανήκει, να ξεκινήσει διαδικασίες για να εκλέξει νέο αρχηγό στις 12 Ιανουαρίου του 2020.

Η ανακοίνωση, σήμερα το βράδυ, έγινε μετά τις πιέσεις που δέχεται να παραιτηθεί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια. Λίγο νωρίτερα, το κόμμα των Εργατικών ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό.

Το Σάββατο, ένας επιφανής επιχειρηματίας με σχέσεις με υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης συνελήφθη. Πρόκειται για τον Γιόργκεν Φενέχ, 38 ετών, ο οποίος οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Βαλέτα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπλοκή στη δολοφονία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες κατηγορίες.

Η κυβέρνηση είχε απορρίψει αίτημα του επιχειρηματία για ασυλία από τη δίωξη, με αντάλλαγμα πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας και για καταγγελίες διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκεται ο πρώην προσωπάρχης του Μουσκάτ και ο πρώην υπουργός Τουρισμού.

Οι δύο αξιωματούχοι παραιτήθηκαν. Ο πρώην προσωπάρχης ανακρίθηκε για ένα διήμερο από την αστυνομία, πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς κατηγορίες. Ο ίδιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη οτιδήποτε. Ο υπουργός Τουρισμού αρνήθηκε την όποια επιχειρηματική σύνδεση με τον Φένεχ, όπως και κάθε αξιόποινη πράξη.

Πριν την ανακοίνωση του Μουσκάτ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Εργατικών συναντήθηκε για τέσσερις ώρες και έδωσε στήριξη σε όλες τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Πηγή: protohtema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ