Παρευξείνια: Δάνεια 40 εκατ. στη ρουμανική ALRO

Παρευξείνια: Δάνεια 40 εκατ. στη ρουμανική ALRO

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) χορήγησε  δάνειο 40 εκατ. δολαρίων στην ρουμανικό εταιρεία παραγωγής αλουμινίου ALRO, μέλος του Ομίλου Vimetco, για το επενδυτικό της πρόγραμμα. Το επταετές δάνειο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της εταιρείας καθώς και την υψηλής προστιθέμενης αξίας παραγωγική ικανότητα.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 95 εκατ. δολάρια και θα συγχρηματοδοτηθεί  από ρουμανικές και διεθνείς εμπορικές τράπεζες.

«Η υποστήριξη της κοινωνικά υπεύθυνης επένδυσης (ESG) είναι ο πρωταρχικός μας στόχος ως περιφερειακή τράπεζα ανάπτυξης. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε τον πελάτη μας να εισάγει μέτρα ενεργειακής απόδοσης και περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές που συνάδουν με τις πολιτικές προτεραιότητες της ρουμανικής κυβέρνησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές προοπτικές της οικονομίας, πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη εγχώρια ζήτηση και να προσφέρει σημαντικά αναπτυξιακάοφέλη  στη οικονομία της χώρας, όπως δημιουργία θέσεων εργασίας, προώθηση των εξαγωγών και αυξημένα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας.

«Στην παρούσα φάσηη εταιρεία μας εστιάζει  στην αειφόρο ανάπτυξη και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα  προόδου στον τομέα αυτό. Η ALRO είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στη Ρουμανία που έχει θέσει ως κύρια μέριμνα την επίτευξη των κλιματικών στόχων μηδενικού αποτυπώματος εφαρμόζοντας υπερσύγχρονες τεχνολογίες. Διαχειριζόμαστε μια υπεύθυνη επιχείρηση και οι σημαντικές επενδύσεις που γίνονται σε έργα που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων είναι απόδειξη της προόδου μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτή η νέα συμφωνία αντιπροσωπεύει μια αναγνώριση των προσπαθειών μας και είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Παρευξείνια Τράπεζα, ενεργό υποστηρικτή των βιώσιμων έργων και δραστηριοτήτων μας », είπε  ο Μαριάν Ναστάσε, Πρόεδρος της ALRO.

Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα φάση της συνεργασίας της Τράπεζας με την ALRO που ξεκίνησε το 2015. Έκτοτε, η Τράπεζα έχει χορηγήσει συνολικά 120 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη της ανάπτυξης του Ομίλου.

Η ALRO, που ιδρύθηκε το 1961, είναι θυγατρική της Vimetco N.V. (Ολλανδία), ενός παγκόσμιου παραγωγού πρωτογενούς και μεταποιημένου αλουμινίου. Η ALRO είναι ένας από τους μεγαλύτερους κάθετα ολοκληρωμένους παραγωγούς αλουμινίου στην Ευρώπη, με εγκατεστημένη ετήσια παραγωγική δυνατότητα 265.000 τόνων ηλεκτρολυτικού αλουμινίου, 35.000 τόνους ανακυκλωμένου αλουμινίου και 335.000 τόνους χυτού αλουμινίου. Η ALRO εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Τα προϊόντα της ALRO διαθέτουν πολλές πιστοποιήσειςγια χρήση σε αεροδιαστημική και αυτοκινητοβιομηχανία και τηρούν τα πρότυπα ποιότητας για πρωτογενές αλουμίνιο, καθώς και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας για προϊόντα επίπεδης έλασης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ