Παρευξείνια: Δάνειο 50 εκατ. για το “Οne Tower”

Παρευξείνια: Δάνειο 50 εκατ. για το “Οne Tower”

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια) χορήγησε δάνειο 50 εκατ. ευρώ στην OneUnitedTowerA.Ε.με στόχο  τη διευκόλυνση της ανάπτυξης επιχειρηματικών υποδομών στη Ρουμανία.

Ο σκοπός του δανείου της ΤΕΑΕΠ  είναι να χρηματοδοτήσει το κόστος κατασκευής του «OneTower», ενός πράσινου κτιρίου γραφείων που αποτελεί μέρος του συγκροτήματος μικτής χρήσης One Floreasca City,  που βρίσκεται σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και ανακατασκευάστηκε πρόσφατα.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 54 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα και χρηματοδοτήθηκαν από τους μετόχους. Το κτίριο “OneTower”, που αναμένεται να εγκαινιαστεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου έργου αναγέννησης αστικών περιοχών που περιλαμβάνει επίσης και οικιστικό συγκρότημα. Το κτίριο στοχεύει να αποκτήσει την  παγκόσμια πιστοποίηση υγείας και ευημερίας WELL. Θα λάβει επίσης την πιστοποίηση LEED Platinum-4 green, το αυστηρότερο περιβαλλοντικό πρότυπο στον κόσμο για κτίρια. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα χρησιμοποίησε την Dentons (νομική εταιρεία με διεθνή παρουσία) ως εξωτερικό νομικό σύμβουλό της.

«Η ΤΕΑΕΠ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζει αυτό το έργο που, εν μέσω της πανδημίας, αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα στη Ρουμανία, η οποία θα ενισχύσει την προσφορά ποιοτικών επιχειρηματικών υποδομών στο Βουκουρέστι. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο πελάτης μας έχει επανειλημμένα βραβευτεί για τη βιωσιμότητα των έργων του, κάτι που, ως αναπτυξιακός οργανισμός,  επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε και να προωθουμε», δήλωσε ο ΝτμίτριΠάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας.

“Είμαστε χαρούμενοι που με αυτό μας το πρότζεκτ λαμβάνουμε την ψήφο εμπιστοσύνης ενός σημαντικού διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, και που επιβεβαίωνονται οιπροσπαθειές μας για ανάπτυξη στη ρουμανική αγοράβιώσιμων ακινήτων με διεθνή πρότυπα. Είναι μια σημαντική δράση και ταυτόχρονα μια ‘πρώτη» για τον όμιλο One, ο οποίος μέχρι τώρα έχει καταφύγει σε άλλες χρηματοδοτικές λύσεις. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της επένδυσης και την αναχρηματοδότησηκαταβεβλημέμων εξόδων κατασκευής του κτιρίου γραφείων OneTower “, δήλωσε ο Αντρέϊ Ντιακονέσκου, συνιδρυτής της One United Properties.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ