Παρίσι 2024: Παρουσιάστηκαν οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι 2024: Παρουσιάστηκαν οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων

Με μία αναφορά στο σουρεαλισμό και εμμονή στη λεπτομέρεια, οι επίσημες αφίσες για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα (4/03), αναδεικνύουν τα ιστορικά μνημεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αντίστοιχες αφίσες για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σχεδιασμένες από τον Παριζιάνο καλλιτέχνη Ουγκό Γκατονί, συμπληρώνουν η μία την άλλη σχηματίζοντας μια διπλή αφίσα.

Απεικονίζουν τα κυριότερα ιστορικά μνημεία του Παρισιού, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και το Μεγάλο Παλάτι. Επίσης τους αθλητικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων: το Σταντ ντε Φρανς, τον ποταμό Σηκουάνα και τη γέφυρα Alexandre III, αλλά και τη θάλασσα, σε μια αναφορά στη Μασσαλία και το χώρο του σερφ Teahupoo στην Ταϊτή.

Οι επίσημες αφίσες είναι εμπνευσμένες από το σουρεαλιστικό καλλιτεχνικό κίνημα, με ένα επίπεδο ακρίβειας και λεπτομέρειας πρωτοφανές στην ιστορία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Μέσω αυτής της καλλιτεχνικής επιλογής, το Παρίσι 2024 αποτίει φόρο τιμής στο “Σουρεαλιστικό Μανιφέστο” που γράφτηκε από τον Αντρέ Μπρετόν και δημοσιεύτηκε το 1924, τη χρονιά των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οκτώ επίσημες μασκότ του Παρισιού 2024 είναι κρυμμένες σε αυτές τις αφίσες σε μια ελάχιστα συγκεκαλυμμένη αναφορά στη σειρά παιδικών βιβλίων-γρίφων «Πού είναι ο Γουόλι»;

«Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου 2.000 ώρες εργασίας» δήλωσε ο Γκατονί στους δημοσιογράφους. Οι αφίσες θα εκτίθενται στο Musee d’Orsay μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (11/03).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top