Πειρατεία – Καμερούν: Αγωνία για την τύχη των ομήρων

Πειρατεία – Καμερούν: Αγωνία για την τύχη των ομήρων

Προσπάθειες να απελευθερώσει τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που απήχθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady» στο Καμερούν, καταβάλλει η κυβέρνηση.

Μιλώντας σε εκπομπή του Open, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Happy Lady» για να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς οι πέντε ναυτικοί.

Άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνει ότι χρειάζεται.

Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς και δεν γνωρίζουμε καν την κατάσταση της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται πως την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.

Συνολικά από τα 28 μέλη του πληρώματος απήχθησαν όπως προαναφέρθηκε τα οκτώ. Οι πέντε είναι Έλληνες, δύο είναι υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας με καταγωγή από την Ουκρανία. Ελληνικής καταγωγής είναι ένας 45χρονος πλοίαρχος, ένας 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ένας 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ