Ποια είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του τουρισμού πολυτελείας

Ποια είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του τουρισμού πολυτελείας

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2022, η Μαδρίτη θα γίνει και πάλι η παγκόσμια πρωτεύουσα του τουρισμού πολυτελείας.

Γιορτάζοντας τη δεύτερη έκδοση του Forward_MAD , η Μαδρίτη ανανεώνει τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού υψηλών επιπτώσεων, στο οποίο η ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά κατέχει το επίκεντρο.

Για δύο ημέρες επαγγελματίες από την τουριστική βιομηχανία, όπως ταξιδιωτικά γραφεία, επενδυτικά κεφάλαια, ξενοδόχοι, εταιρείες μεταφορών, φορείς εκδρομών και άλλων δραστηριοτήτων, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης, θα συναντηθούν στη Μαδρίτη για να συζητήσουν τις τάσεις και τις στρατηγικές που θα μετατρέψουν την πόλη σε μια πόλη υψηλού αντίκτυπου τουριστικός προορισμός.

Μεταξύ άλλων εξελίξεων που θα πραγματοποιηθούν στην εκδήλωση, νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα ανακοινωθούν για να συμπληρώσουν την προσφορά που είναι διαθέσιμη σε τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα και κάνουν κράτηση για μεγαλύτερη διαμονή.

Επιπλέον, οι έννοιες του αναγεννητικού τουρισμού και των αποτυπωμάτων βιωσιμότητας θα ενσωματωθούν ως ακρογωνιαίοι λίθοι αυτού του τουριστικού τμήματος μαζί με τη συζήτηση για τις νέες τάσεις, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τις ευκαιρίες που αντιπροσωπεύουν.

Ο τομέας του πολυτελούς τουρισμού γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Στην περίπτωση της Μαδρίτης, ο αριθμός των τουριστών που διαμένουν σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων αυξήθηκε σε 2,53 εκατομμύρια το 2021, υπερδιπλασιάζοντας τα νούμερα από το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Ισπανικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE) που συνέλεξε η Madrid Destino.

Παράλληλα, ο αριθμός των καταλυμάτων σε αυτές τις δύο κατηγορίες έχει αυξηθεί, με το 64% των ξενοδοχείων που εγκαινιάστηκαν από το 2019 έως το 2021 στη Μαδρίτη να είναι τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Το Forward_MAD πραγματοποίησε την πρώτη του έκδοση στη Μαδρίτη πέρυσι από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου . Την παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 διεθνείς επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 150 εταιρείες στον τομέα του πολυτελούς τουρισμού από 30 χώρες.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top