Ουκρανικό: Αναστέλλει τις δραστηριότητές της σε Ρωσία και Λευκορωσία, μεγάλη αλυσίδα επίπλων

Ουκρανικό: Αναστέλλει τις δραστηριότητές της σε Ρωσία και Λευκορωσία, μεγάλη αλυσίδα επίπλων

Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων ΙΚΕΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη (3/3) την αναστολή των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μια κίνηση που επηρεάζει σχεδόν 15.000 υπαλλήλους, 17 καταστήματα και 3 σημεία παραγωγής.

«Ο πόλεμος έχει τεράστιο ανθρώπινο αντίκτυπο και μεταφράζεται επίσης σε σοβαρή διατάραξη της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίου, λόγους για τους οποίους οι εταιρίες του ομίλου αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις δραστηριότητες της Ikea στη Ρωσία», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αναστολή αυτή αφορά κυρίως τη Ρωσία, όπου ο σουηδικός όμιλος έχει παρουσία από το 2000 και είναι από τους βασικούς Δυτικούς εργοδότες. Στη Λευκορωσία υπάρχουν μερικοί μόνο προμηθευτές και η εταιρία δεν έχει καταστήματα, σύμφωνα με την Ikea.

«Ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και η βαθύτερή μας συμπόνια και ανησυχία μας στρέφεται στα εκατομμύρια ανθρώπων που επηρεάζονται», ανέφερε ο όμιλος.

«Οι αποφάσεις αυτές θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε σχεδόν 15.000 εργαζομένους και οι επιχειρήσεις του ομίλου θα διασφαλίσουν την ασφάλεια απασχόλησης και εσόδων, προσφέροντας στήριξη προς εκείνους και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο σουηδικός κολοσσός, που είναι η υπ’ αριθμόν 1 εταιρία του κλάδου.

Ενώ τα καταστήματα που λειτουργεί η εταιρία συμμετοχών Ingka συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων που επηρεάζονται (12.000), η Ikea έχει σχεδόν 2.500 υπαλλήλους στο κομμάτι της παραγωγής, με τρία εργοστάσια στη Ρωσία, που παράγουν κυρίως για την τοπική αγορά.

Σύμφωνα με τον όμιλο, 47 προμηθευτές στη Ρωσία και 10 στη Λευκορωσία επηρεάζονται επίσης από την απόφαση, που κλείνει την πόρτα σε κάθε εισαγωγή-εξαγωγή από ή προς τις δύο χώρες.

Πριν από την ανακοίνωση αυτή, η Ikea είχε δηλώσει αρχικά ότι θα κρατούσε ανοικτά τα καταστήματα στη χώρα, δήλωση η οποία προκάλεσε επικρίσεις στη Σουηδία.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσική Πρεσβεία: Κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων στην Ελλάδα

Β. Πούτιν: Απαράδεκτη η πολιτική εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων

Χρυσικός: Με προβλήματα ακοής 1 εκατομμύριο Έλληνες και 470 εκατ. άτομα παγκοσμίως (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ουκρανία-Τρόμος στο ελληνικό κονβόι: Ρωσικά κανόνια εναντίον τους (VIDEO)

Διάγγελμα Πούτιν: Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά-Χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδες (VIDEO)

Χαλκιδική: Αποχή και διαμαρτυρία αύριο στη Συκιά για την κατεστραμμένη γέφυρα (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top