Πόλεμος Ουκρανία: Αποχωρεί από τη Ρωσία και η H&M

Πόλεμος Ουκρανία: Αποχωρεί από τη Ρωσία και η H&M

Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία ανακοίνωσε η H&M. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ένδυσης λιανικής παγκοσμίως μπαίνει έτσι στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που αποχωρούν από τη ρωσική αγορά.

Η H&M είχε ανακοινώσει από τις 2 Μαρτίου ότι αναστέλλει της δραστηριότητες στη Ρωσία και σε σημερινή δήλωσή της η η διευθύνουσα σύμβουλος, Helena Helmersson ανέφερε ότι «έπειτα από προσεκτική εξέταση, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία».

Η εταιρεία, σκοπεύει να επαναλειτουργήσει προσωρινά τα φυσικά καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα που διαθέτει στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως η H&M δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία από το 2009 και η χώρα αποτελούσε την έκτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, η οποία είχε αυξήσει τα καταστήματά της εκεί ενώ μείωσε τα φυσικά καταστήματα σε πολλές άλλες αγορές.

Όλη η διαδικασία αποχώρησης από τη Ρωσία υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τις 2 δισ. σουηδικές κορόνες (191,3 εκατ. δολάρια), εκ των οποίων το 1 δισ. κορόνες αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις ταμειακές ροές.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Η Μόσχα απαγόρευσε τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat

Ουκρανία: Η Ρωσία ξαναρχίζει εντατικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς έπειτα από μια παύση

Ρωσία: Ρωσίδα κατηγορούμενη για πορνογραφία, αθωώθηκε 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top