Σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι προειδοποιεί τους κατοίκους της Κριμαίας να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς

Σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι προειδοποιεί τους κατοίκους της Κριμαίας να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς

Κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της Κριμαίας να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς και να εφοδιαστούν με προμήθειες, καθώς το Κίεβο καταστρώνει σχέδια για μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο την εκδίωξη των ρωσικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Η ουκρανική κυβέρνηση διαμηνύει εδώ και εβδομάδες στους κατοίκους των νότιων περιφερειών που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο να είναι έτοιμοι για εκκένωση πριν από την έναρξη της μεγάλης αντεπίθεσης. Ωστόσο, η σημερινή προειδοποίηση είναι αξιοσημείωτη επειδή απευθύνεται στους κατοίκους της Κριμαίας — την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 — και όχι περιοχών που κατελήφθησαν στη διάρκεια της φετινής εισβολής.

Η χερσόνησος της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός εμβέλειας των ουκρανικών οπλικών συστημάτων. Αλλά αρκετές από τις πρόσφατες εκρήξεις σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κριμαίας έχουν εγείρει αμφιβολίες επ’ αυτού.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα συγκεκριμένα περιστατικά και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ουκρανικών στρατευμάτων.

«Ζητάμε από τους κατοίκους των κατεχόμενων εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, να ακολουθήσουν τις συστάσεις (Ουκρανών) αξιωματούχων στη διάρκεια των μέτρων για την ανακατάληψη» περιοχών, δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας.

«Ειδικότερα, να ετοιμάσουν καταφύγια για βομβαρδισμούς, να εφοδιαστούν με επαρκείς ποσότητες νερού και να φορτίσουν powerbanks», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα εδάφη θα επιστρέψουν στον έλεγχο της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top