Πούτιν: Έτοιμη η Ρωσία να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Πούτιν: Έτοιμη η Ρωσία να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν σε περιοχή της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κρίσης αν φυσικά, υπάρχει κάτι που εξαρτάται από εμάς» δήλωσε ο Πούτιν όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

«Όταν ακούμε κάποιες δηλώσεις και κατηγορίες εναντίον μας, θα ήθελα να πω σε όλους: προσέξτε τα εσωτερικά σας ζητήματα, μην προσπαθήσετε να τα μεταθέσετε σε άλλους. Οι δικές σας σχετικές υπηρεσίες είναι αυτές που πρέπει να τα επιλύσουν» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Από τις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο Λουκασένκο και την Καγκελάριο Μέρκελ συμπέρανα ότι είναι έτοιμοι να μιλήσουν μεταξύ τους. Ελπίζω ότι θα συμβεί σύντομα και θα δημιουργηθεί κάποιου είδους άμεση επαφή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ηγετικών χωρών της ΕΕ, ή τουλάχιστον μεταξύ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Λευκορωσίας. Είναι κρίσιμη αυτή η επαφή, γιατί ο στόχος των μεταναστών είναι, πρωτίστως, να εισέλθουν στη Γερμανία» είπε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top