Πτήση Αθήνα – Βίλνιους: Ζήσαμε μια ταινία τρόμου

Πτήση Αθήνα – Βίλνιους: Ζήσαμε μια ταινία τρόμου

Τις στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της πτήσης της Ryanair Αθήνα – Βίλνιους, ο πιλότος της οποίας προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία προκειμένου να συλληφθεί αντιφρονούντας στο καθεστώς Λουκασένκο δημοσιογράφος, περιέγραψε ο Νίκος Πετάλης.

«Μπήκαμε στην πτήση για να πάμε στην οικογένειά μας. Ήμασταν σε διαδικασία προσγείωσης. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση. Μας ενημέρωσε ο πιλότος ότι πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο στο Μινσκ. Δεν μας εξήγησε τον λόγο. Προσγειωθήκαμε και ενώ έγινε έλεγχος ακόμη και με σκυλιά στη συνέχεια κατεβήκαμε. Ήταν κανονική πτήση, σαν μη τρέχει τίποτα» σημείωσε ο συνεπιβάτης του δημοσιογράφου.

Μάλιστα οι δύο άνδρες καθόταν πολύ κοντά μεταξύ τους. «Όταν ακούστηκε ότι το αεροπλάνο γυρνάει στη Λευκορωσία, είδα την αντίδραση του δημοσιογράφου. Έπιανε το κεφάλι του σαν να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι συμβαίνει με αυτόν» σημείωσε.

Μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ οι επιβάτες περίμεναν σε έναν χώρο αναμονής. «Δεν μας άφηναν να πάμε ούτε στην τουαλέτα. Μετά από λίγο ήρθαν κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Αυτός καθόταν δίπλα μου σαν να μη συνέβαινε κάτι» σημείωσε.

«Ζήσαμε μια ταινία τρόμου» δήλωσε εν κατακλείδι, εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε ξανά με την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο θέμα θα ασχοληθούν και οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη σημερινή (24/5) σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Μητσοτάκης: Ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες στη Λευκορωσία

Μητσοτάκης: “Άνευ προηγουμένου η κίνηση της Λευκορωσίας”

Τέλος στην περιπέτεια: Προσγειώθηκε στο Βίλνιους το αεροσκάφος που αναγκάστηκε σε προσγείωση

Λευκορωσία: Προσγείωσε αεροπλάνο από Αθήνα για να συλλάβει αντιφρονούντα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top