“Σαρώνει” τα βραβεία στις ΗΠΑ το μοναδικό ελληνικό απόσταγμα από φράουλες της Φλώρινας

“Σαρώνει” τα βραβεία στις ΗΠΑ το μοναδικό ελληνικό απόσταγμα από φράουλες της Φλώρινας

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Την αμερικανική αγορά – και όχι μόνο – κατακτά το μοναδικό ελληνικό απόσταγμα από φράουλες της ποικιλίας Fragaria Vesca, που ευδοκιμούν στο ορεινό οικοσύστημα της Φλώρινας.

Πρόκειται για το «Strawbar», το απόσταγμα που παράγει στη Φλώρινα το PHI Group (μέλος του RGCC που εδρεύει στην Ελβετία) του Έλληνα και με καταγωγή από τη Φλώρινα, Δρ. Ιωάννη Παπασωτηρίου, το οποίο απέσπασε πρόσφατα πολλαπλές διακρίσεις σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ.

Το PHI GROUP ιδρύθηκε το 2018 για να αποστάξει μοναδικά νέα ποτά από τοπικά φρούτα και να εισάγει τολμηρές, καθαρές γεύσεις στα bar, τον κόσμο των spirits και των mixologists, από μια ομάδα νέων επιστημόνων, που χρησιμοποιούν επαγγελματικές διαδικασίες απόσταξης που σέβονται τους απαιτούμενους χρόνους κάθε επιμέρους σταδίου της διαδικασίας, παραμένοντας παραδοσιακές. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι να παράγουν ένα εύρος μοναδικών ποτών. Το πρώτο από αυτά είναι το “Strawbar”, το οποίο εξάγεται στις ΗΠΑ και σε ασιατικές αγορές, ενώ επίσης έχουν κυκλοφορήσει με το ίδιο σήμα και δερμοκαλλυντικά σώματος (scrub, μπάρες-body butter σώματος με πρώτη ύλη πάντοτε οργανικές φράουλες).

Βραβεύσεις

-Στην πρώτη του συμμετοχή στο World Spirit Competition του Σαν Φρανσίσκο, το Strawbar απέσπασε δυο διακρίσεις: Χρυσό μετάλλιο για το STRAWBAR Origin και Silver Award για το STRAWBAR Platinum.  Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Σαν Φρανσίσκο θεωρείται ο καλύτερος και σημαντικότερος για την κατηγορία των αποσταγμάτων με χιλιάδες συμμετοχές παγκοσμίως από το 2000.

-Λίγες μόλις ημέρες μετά τη βράβευση του στο Σαν Φρανσίσκο το Strawbar κατέκτησε δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις, αυτή τη φορά από τη Νέα Υόρκη:  Ακόμη ένα Χρυσό μετάλλιο για το STRAWBAR Origin και ασημένιο μετάλλιο για το STRAWBAR Platinum, αμφότερες στο New York International Spirit Competition.

Η πορεία του φλωρινιώτικου αποστάγματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζεται εντός του Ιουνίου, με τη συμμετοχή στην Έκθεση BCB Brooklyn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φλώρινα: Επένδυση στην καλλιέργεια φράουλας και μεταποίηση σε αποστάγματα

Στο “στόχαστρο” Ισραηλινών επενδυτών η Φλώρινα

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top