Ρωσία: Aπαγορεύει την είσοδο σε περισσότερους αξιωματούχους της ΕΕ

Ρωσία: Aπαγορεύει την είσοδο σε περισσότερους αξιωματούχους της ΕΕ

Την απόφαση να διευρύνει σε ισότιμη βάση τον κατάλογο των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος πήρε η Ρωσία, επικαλούμενη «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Μόσχας.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την οποία ανέγνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του, Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Ως απάντηση στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ρωσική πλευρά έλαβε την απόφαση να διευρύνει τον αντίστοιχο κατάλογο με τους εκπροσώπους των χωρών μελών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο αριθμός των προσώπων του που θα περιλαμβάνει ο ρωσικός κατάλογος θα αντιστοιχηθεί με τον υπάρχοντα κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η κ. Ζαχάροβα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θεσμικά όργανα της ΕΕ θα αφορά η απόφαση αυτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ίδια υπογράμμισε παράλληλα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει περαιτέρω μέτρα, εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να ασκήσουν πιέσεις μέσω των κυρώσεων. «Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει την γραμμή της αντιπαράθεσης διατηρούμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε αντίστοιχα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ