Ρωσία: Εντοπίσθηκε το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στην κάψουλα Zvezda στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ρωσία: Εντοπίσθηκε το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στην κάψουλα Zvezda στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Οι κοσμοναύτες Αντόν Σκάπλεροφ και Πιότρ Ντουμπρόφ, που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), εντόπισαν το πιθανό τελευταίο σημείο διαρροής οξυγόνου στον ενδιάμεσο θάλαμο της κάψουλας Zvezda στον ISS, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία Διαστήματος (Roskosmos).

Όπως διευκρίνισε η Roskosmos, τα μέσα για την αποκατάσταση της διαρροής θα σταλούν με το επόμενο διαστημόπλοιο Progress. «Μετά από αυτό οι κοσμοναύτες θα προχωρήσουν στην τελική επισκευή της διαρροής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskosmos.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είχε αναφέρει ότι οι κοσμοναύτες τους επισήμαναν ότι εντόπισαν μερικά προβλήματα και γνωρίζουν πως να τα αντιμετωπίσουν.

Τον Μάρτιο οι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ είχαν πραγματοποιήσει επισκευαστικές εργασίες στον θάλαμο της κάψουλας Zvezda όπου εντόπισαν μια ρωγμή και κάποια σημεία διαρροής. Όλες οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν και σε συνεργασία της ομάδας της επιχειρησιακής ομάδας διαχείρισης του ρωσικού τμήματος του ISS με τους ειδικούς της NASA.

Στα μέσα Απριλίου ο κοσμοναύτης Ιβάν Βάγκνερ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η διαρροή οξυγόνου μειώθηκε τρεις φορές μετά το ερμητικό κλείσιμο της ρωγμής που είχε εντοπισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top