Σ. Λαβρόφ: Αρνητικός σε μία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι – «Η Ρωσία θέλει να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις» (VIDEO)

Σ. Λαβρόφ: Αρνητικός σε μία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι – «Η Ρωσία θέλει να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις» (VIDEO)

«Η Δύση ήθελε να ποδοπατήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών. Ωστόσο η Ρωσία διαθέτει τεράστιο αριθμό εταίρων στον κόσμο και δεν τίθεται θέμα απομόνωσής της», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Με τρόπο ειρωνικό ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι η Δύση «δεν έδωσε δεκάρα για την κυριαρχική ισότητα όλων των κρατών και το διεθνές δίκαιο».

Πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ έχουν πρόσφατα αποκτήσει ολοένα και περισσότερο αντιρωσικό χαρακτήρα.

Η ΕΕ πιέζει τα Βαλκάνια να συμμετάσχουν στις κυρώσεις

Η Ρωσία βλέπει πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βαλκανικές χώρες για να ενταχθούν και αυτές στην ομάδα των χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Μόσχας, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Δύση θα βρίσκει πάντα ένα λόγο για να μας επιβάλλει κυρώσεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η παραδοσιακά ρωσόφιλη Σερβία έχει τηρήσει ουδέτερη στάση στη ρωσο-ουκρανική διένεξη.

Αντιπαραγωγική μία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι εμφανίστηκε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι μία πιθανή συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να ανταλλάξουν απόψεις θα ήταν αντιπαραγωγική.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτύχει ο επόμενος γύρος συνομιλιών

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να είναι επιτυχημένος ο επόμενος γύρος των συνομιλιών με τους Ουκρανούς», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πάντως ότι μια συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι δεν θα ήταν παραγωγική σε αυτό το στάδιο.

Επεσήμανε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θεωρεί θεμελιωδώς σημαντικό αυτές οι συναντήσεις να είναι καλά προετοιμασμένες. Τώρα η κατάσταση είναι τέτοια και η κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία, η “ενδοουκρανική” σύγκρουση, έχει ωριμάσει τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που ένα τεράστιο έχει συσσωρευτεί ένας αριθμός προβλημάτων, επομένως η απλή συνάντηση και η ανταλλαγή “τι πιστεύετε και τι πιστεύετε” αυτή τη στιγμή θα ήταν απλώς αντιπαραγωγική», είπε.

«Η συνάντηση [του Πούτιν και του Ζελένσκι] είναι απαραίτητη μόλις έχουμε σαφήνεια για το αποτέλεσμα σε όλα τα βασικά ζητήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα γνωρίζει καλά την ικανότητα της Ουκρανίας να υποκρίνεται στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν θα λειτουργήσει έτσι.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Το Τσερνίχιβ έχει καταστραφεί πλήρως – Χωρίς νερό, θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα οι κάτοικοι

Κίεβο: Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι στις χώρες που θα προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία 

Απόδραση από την κόλαση της Μαριούπολης: Η μαρτυρία ενός Έλληνα ομογενή (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top