Seafair: Επτά venture capitals βάζουν 5 εκ. € στη start up με το ελληνικό DNA

Seafair: Επτά venture capitals βάζουν 5 εκ. € στη start up με το ελληνικό DNA

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από το ξεκίνημά της, η Seafair των δύο Θεσσαλονικιών μηχανικών, του Αγαπητού Διακογιάννη και του Βύρωνα Αντωνιάδη, πέτυχε να σηκώσει 5,7 εκατ. δολάρια από την αγορά, από επτά συνολικά venture capitals που βάζουν κεφάλαια στην αμερικανική start up με το ελληνικό DNA.

Mε επικεφαλής το αμερικανικό  General Catalyst, ένα από τα δέκα πιο επιτυχημένα venture capitals από πλευράς επενδυτικών επιδόσεων, η «ομάδα των 7»,  επενδύει στην Seafair που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, προσφέροντας στη διεθνή Εμπορική Ναυτιλία, τα ψηφιακά μέσα για να καλύπτει αξιόπιστα τις ανάγκες της σε ανθρώπινο δυναμικό.

Eπικεφαλής αυτής της ομάδας είναι το General Catalyst ( με managing director τον κ. Νίκο Μπονάτσο), ενώ συμμετέχουν το First Minute Capital, το Signal Ventures ( του Ιωάννη Μαρτίνου, της εφοπλιστικής οικογένειας και ιδρυτή του Signal Group),  το ουκρανικό TA Ventures, το SV Angel, το Speedinvest και το FJ Labs που είχε στηρίξει τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Seafair με το ποσό των 750.000 εκατ. δολαρίων.

Τι προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο

Με αυτά τα 5,7 εκατ. δολάρια/ 5 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε η Seafair, προχωράει στην υπερταχεία εμπορική της ανάπτυξη, προσθέτει νέους developers λογισμικού στην ομάδα της που βρίσκεται στην Ελλάδα, δημιουργεί ένα hub μηχανικών Η/Υ στη Γερμανία, ανοίγεται σε νέους πελάτες στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ διευρύνει τις αντένες που ήδη έχει στις Φιλιππίνες( Μανίλα) και στην Ουκρανία ( Οδησσό) , μεγάλες αγορές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού για τη διεθνή Ναυτιλία.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o συνιδρυτής της Seafair κ. Βύρων Αντωνιάδης, μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα κατευθυνθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας Seafair.

«Μέσω της ανάπτυξης λογισμικού θα εμπλουτίσουμε την πλατφόρμα της Seafair με περισσότερα εργαλεία για τους πελάτες μας, διευκολύνοντας το πολύ σύνθετο έργο που έχουν οι crew managers των ναυτιλιακών εταιρειών  και αφορά στη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού», εξήγησε ο κ. Αντωνιάδης.

Στον Πειραιά το software engineering

Να σημειωθεί ότι η Seafair πήγε Αμερική, για να εξασφαλίσει την υποστήριξη οικονομική και συμβουλευτική που χρειάζεται, προκειμένου να απευθυνθεί στην παγκόσμια αγορά. Όμως, η τεχνολογική βάση της επιχείρησης είναι στην Ελλάδα, στον Πειραιά, όπου και γίνεται η ανάπτυξη του λογισμικού από τη Seafair IKE , με υπεύθυνο τον κ. Αντωνιάδη.

«Ως το τέλος Δεκεμβρίου, οι μηχανικοί Πληροφορικής που δουλεύουν στον Πειραιά, θα είναι επτά, ενώ δύο ακόμη Έλληνες μηχανικοί που ζούνε στο Βερολίνο, μπαίνουν στην ομάδα μας δουλεύοντας για τη Seafair από τη Γερμανία. Σήμερα η Seafair, συνολικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, απασχολεί 20 άτομα που σύντομα θα αυξηθούν σε 30, προκειμένου να τρέξουμε με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού και μετά τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι Έλληνες πλοιοκτήτες, θα απευθυνθούμε σε ναυτιλιακές εταιρείες της Γερμανίας αλλά και των ΗΠΑ, καθώς οι γερμανικές εταιρείες είναι πολύ εξοικειωμένες με την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ οι αμερικανικές τείνουν να ακολουθούν το μοντέλο του 3P Crew Management, αναθέτοντας αυτή την πολύ σημαντική εργασία σε τρίτους».

Να σημειωθεί ότι η αγορά των ναυτικών, σε αξία αμειβόμενης εργασίας, έχει υπολογιστεί στα 60 δις. δολάρια, ενώ σε αυτή απασχολούνται πάνω από 1,6 εκατομμύρια ναυτικοί.

Διακογιάννης: Ευκαιρίες για τους ναυτικούς

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε αυτό που επανειλημμένως έχει τονίσει ο CEO της Seafair κ. Αγαπητός Διακογιάννης, ότι «σκοπός μας είναι  να παρέχουμε μια καλύτερη εμπειρία  για τις ναυτιλιακές που ψάχνουν ναυτικούς, αλλά και για τους ναυτικούς που ψάχνουν δουλειά».

«Οι ναυτικοί εκτελούν μια από τις πιο απαιτητικές δουλειές στον κόσμο», είπε ο Αγαπητός Διακογιάννης, με την ευκαιρία άντλησης των 5,7 εκατ. δολαρίων. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τους προσφέρονται οι ευκαιρίες που τους αξίζουν και ότι τους δίνεται επαρκής καθοδήγηση από τους εργοδότες για το πώς να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στα πλοία. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου εξαιρετικοί ναυτικοί μπορούν να διακριθούν στα πλοία και τους οποίους, οι ναυτιλιακές εταιρείες, θα έχουν λόγους να αμείψουν καλύτερα για να τους κρατήσουν στα πληρώματά τους».

Τις προοπτικές που ανοίγονται στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, τόνισε και ο κ. Νίκος Μπονάτσος σημειώνοντας : «Χρειάζεται κανείς βαθιές γνώσεις στον κλάδο, ένα φιλόδοξο όραμα και μια αποφασιστική ομάδα για να πετύχει σε μια αγορά σαν αυτή. Είδαμε όλα τα παραπάνω στη Seafair και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού».

«Ήμασταν πάντα λάτρεις των καθετοποιημένων αγορών B2B, με δυνατότητα SaaS, στα FJ Labs», δήλωσε ο Fabrice Grinda, συνεργάτης της FJ Labs. «Η πρόσληψη και διαχείριση ναυτικών είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία με περίπλοκες προδιαγραφές και συνθήκες, πολλές εξειδικεύσεις, πολυάριθμες πιστοποιήσεις, πολλές χώρες προέλευσης. Τα δεδομένα και η τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια τέτοια αγορά. Είναι τιμή μας να εργαστούμε για αυτό το όραμα με τη Seafair»

Η Seafair, που πήρε το βάπτισμα της αγοράς μόλις το 2020,  έχει ήδη σημαντικούς πελάτες, πάνω από 24 τον αριθμό, στους οποίους  συμπεριλαμβάνεται και μία ναυτιλιακή εταιρεία που ανήκει στις 100 κορυφαίες του κόσμου.

Η τόσο νεαρή Seafair, ήδη βαδίζει σταθερά πάνω στο στόχο της που είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος ναυτιλιακών start ups στην Ελλάδα, με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες.

Seafair: Δύο Θεσσαλονικείς έβαλαν πλώρη για τη διεθνή ναυτιλία

Η “Seafair” κοντά στον εφοπλιστικό όμιλο της Άννας Αγγελικούση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top