Σιβηρία: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο… σκέτο σκάνδαλο

Σιβηρία: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο… σκέτο σκάνδαλο

Ένα πανάκριβο χριστουγεννιάτικο δέντρο  τοποθετήθηκε στην φτωχή πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας και ήταν αυτό που προκάλεσε σκάνδαλο σήμερα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, εστιάζοντας στη διαφθορά ως την μεγάλη μάστιγα του έθνους.

Το δέντρο έχει ύψος 25 μέτρα και είναι στολισμένο με σχεδόν χίλια διαφορετικά σχήματα φωτισμού. Αυτή η λαμπερή κατασκευή μάλιστα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κεμέροβο φαίνεται πως κόστισε σχεδόν 18 εκατομμύρια ρούβλια (255.000 ευρώ), ποσό τριπλάσιο του δέντρου του Κρεμλίνου στη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια βιομηχανική πόλη 550.000 κατοίκων που βρίσκεται στην περιοχή των ανθρακωρυχείων του Κουζμπάς και που ο πλούτος δεν έχει καμία θέση πολλές είναι οι αντιδράσεις. Κάποιοι ζητούν να αντικατασταθεί το δέντρο με αληθινό έλατο για τις γιορτές και τα χρήματα να δαπανηθούν για τη θεραπεία παιδιών με καρκίνο ή για να προσφερθούν διαμερίσματα στα νέα ζευγάρια.

Το κομμουνιστικό κόμμα κατήγγειλε από την πλευρά του ένα σύμβολο της “εθνικής μάστιγας, αυτό της διαφθοράς”.

Απέναντι στο πλήθος των επικρίσεων, ο δήμαρχος Ιλία Σερεντιούκ αναγκάστηκε να δικαιολογήσει την αγορά αυτή εξηγώντας ότι το έλατο που δέσποζε έως τότε στην πόλη “ήταν πολύ παλιό αφού χρησιμοποιείτο επί 11 χρόνια και χρειαζόταν όλο και πιο κοστοβόρες εργασίες συντήρησης”.

Η κυβερνητική εφημερίδα Rossiskaϊa Gazeta δημοσίευσε σήμερα τη φωτογραφία του επίμαχου έλατου και διαβεβαίωνε ότι η τοπική διοίκηση πλήρωσε “μια μέση τιμή” για το πολυσύνθετο αυτό σύστημα που θα “χρησιμοποιηθεί και για τα επόμενα 15 χρόνια”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ