Σολτς για Deutsche Bank: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Σολτς για Deutsche Bank: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η μετοχή της οποίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 10%, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονίσει εκ βάθρων το οικονομικό της μοντέλο. Δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας για οτιδήποτε», δήλωσε ο Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό», είπε την ώρα που οι ανησυχίες για χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσαν σήμερα πτώση στις αγορές, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχασαν το 1/5 της αξίας τους σε έναν μήνα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Deutsche Bank, στον οποίο παρατηρούνται μαζικές πωλήσεις μετά το έντονο άλμα που εμφάνισε χτες (23/3) το κόστος ασφάλισης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έναντι χρεοκοπίας (CDS).

Η Deutsche Bank βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο ενός ακόμη sell-off χρηματοοικονομικών μετοχών, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έκαναν «βουτιά» 13% το πρωί της Παρασκευής, μετά το άλμα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης το κόστος ασφάλισής της έναντι χρεοκοπίας (CDS). Το κόστος ασφάλισης έναντι πιθανής χρεοκοπίας εκτινάχθηκε στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης, από 142 μονάδες βάσης που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχουν χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας τους.

Η κατάρρευση των τραπεζών

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το περασμένο Σαββατοκύριακο έχoυν προβληματίσει τους επενδυτές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευρύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε μια εποχή υψηλού πληθωρισμού και ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

Οι ελβετικές και οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές και οι κεντρικές τράπεζες ήλπιζαν ότι η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS θα ηρεμούσε τις αγορές, αλλά οι επενδυτές δεν πείθονται ότι η συμφωνία θα είναι αρκετή για να συγκρατήσει το άγχος στον τραπεζικό τομέα, σημειώνει το CNBC.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα AT1 της γερμανικής τράπεζας. Τα ομόλογα AT1 βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα καθώς οι κάτοχοί τους της Credit Suisse ήταν οι μεγάλοι χαμένοι στη συμφωνία εξαγοράς που θα προκαλέσει την πλήρη απομείωση των ομολόγων υψηλού κινδύνου, Additional Tier 1 (ΑΤ1).

Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό είναι ότι οι τριγμοί στην Deutsche συμπαρασύρουν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες και οδηγούν τον τραπεζικό κλάδο SX7P του πανευρωπαϊκού Stoxx σε ισχυρές απώλειες.

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Deutsche Bank: Οι μετοχές της έχασαν το 1/5 της αξίας τους σε έναν μήνα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο στόχαστρο η Deutsche Bank – Sell-off για τις τραπεζικές μετοχές

Eurobank: Ισχυρές οι γραμμές άμυνας των ελληνικών τραπεζών έναντι πιθανών εξωγενών αναταράξεων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top