Σουδάν: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Σουδάν: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα μετά την απογείωσή του από μια στρατιωτική βάση στο Δυτικό Νταρφούρ του Σουδάν, ανέφεραν ένας ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και κάτοικοι της περιοχής.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στη δυτική επαρχία του Σουδάν, Δυτικό Νταρφούρ, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος, τύπου Antonov An-12, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συνετρίβη σήμερα το βράδυ, πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ελ Γκενέινα, της πρωτεύουσας του Δυτικού Νταρφούρ.

Η περιοχή έχει γίνει θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ εθνοτικών ομάδων τις πρόσφατες μέρες.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Alarabiya τόνισε ότι ανάμεσά στους 15 νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις δικαστικοί αξιωματούχοι και πιθανώς ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης.

Μια πηγή του αεροδρομίου τόνισε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία μέλη του πληρώματος, και πως όλοι σκοτώθηκαν.

Στην πόλη υπάρχει έντονη στρατιωτική παρουσία, και αυτή την εβδομάδα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων.

Οι λόγοι της συντριβής δεν ήταν άμεσα ξεκάθαροι.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top