Στη Μόσχα για συνομιλίες αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ

Στη Μόσχα για συνομιλίες αύριο ο Ζοζέπ Μπορέλ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως οι δύο πλευρές προτίθεται να συζητήσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Η Μόσχα διαμήνυσε σήμερα στην ΕΕ ότι η αυριανή επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ δεν θα εστιασθεί αποκλειστικά στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα στο θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ θα θέσει θέμα διαστρέβλωσης από την Δύση των όσων συμβαίνουν στη Ρωσία.

«Η επίσκεψη του κυρίου Μπορέλ είναι προγραμματισμένη. Τα όσα αναφέρονται σχετικά με ότι το περιεχόμενο της επίσκεψης αυτής στις συνομιλίες που θα γίνουν θα επικεντρωθεί μόνο στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυσικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές προτίθενται να συζητήσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

«Προβλήματα υπάρχουν πολλά, και αυτό το ζήτημα (γύρω από τον Αλεξέι Ναβάλνι) επίσης θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η κ. Ζαχάροβα ανέφερε επίσης ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συγκέντρωσε υλικό που αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας κατά την διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Ευρώπη.

«Δώσαμε επιλεγμένο υλικό αναφορικά με το πώς πραγματοποιούνται οι συλλήψεις και πώς εμποδίζονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις στις χώρες της ΕΕ, πώς συμπεριφέρεται η αστυνομία, ώστε ο κύριος Μπορέλ και η αντιπροσωπεία του να είναι σε θέση να απαντήσουν οι ίδιοι σε πολλά ερωτήματα, πριν τα θέσουν σε εμάς», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ