Στην Αμβέρσα το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μόδας

Στην Αμβέρσα το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μόδας

Στην Αμβέρσα του Βελγίου διοργανώνεται φέτος το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μόδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ένδυσης (IAF – International Apparel Federation).

Η IAF επέλεξε να συνδέσει το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριό της με την ΕΕ στο σύνολό της, λόγω της ζωντανής μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας της και λόγω των φιλόδοξων σχεδίων βιωσιμότητας από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Αμβέρσα συνεπώς είναι η τέλεια τοποθεσία, ως παγκόσμια πόλη μόδας και βρίσκεται επίσης δίπλα στις Βρυξέλλες, το διοικητικό κέντρο της Ευρώπης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της IAF.

Το θέμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου της IAF είναι: «Μετάβαση στο παγκόσμιο σύστημα μόδας». Αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η ζήτηση από τις κοινωνίες και τους καταναλωτές, οι περιορισμοί που θέτει το οικοσύστημα της γης και οι δυνατότητες που προσφέρονται από την τεχνολογία, συγκλίνουν για να δημιουργήσουν μια αναγκαιότητα μετάβασης, σύμφωνα με την IAF.

Η μετάβαση δεν αφορά μόνο τη βιομηχανία, αλλά απαιτεί από όλους σε ολόκληρο το οικοσύστημα μόδας να συνεργαστούν. Απαιτεί καλή και στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις, δημιουργώντας ρυθμιστικά περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη μετάβαση χωρίς να καταπνίγουν την επιχειρηματική πορεία. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μηχανισμούς μετάβασης όχι μόνο με την κατάρτιση νέων εργαζομένων, αλλά και με την ενεργή ενίσχυση νέων επιχειρήσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση της IAF.

To 36o Παγκόσμιο Συνέδριο της IAF με επιμέρους θεματικές ενότητες το μέλλον της ένδυσης, την κυκλική οικονομία, τη νομοθεσία και την εναρμόνιση και την εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ