Στο Παγκόσμιο Συνέδριο LNG θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο LNG θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εναρκτήρια ομιλία στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο LNG (22nd World LNG Summit) που διεξάγεται στο Grand Hyatt Athens, θα πραγματοποιήσει στις 09.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση για τη βιομηχανία του LNG, με την ατζέντα της να επικεντρώνεται στην παγκόσμια δυναμική προσφοράς και ζήτησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την αγορά του LNG και του φυσικού αερίου, όπως και στη δημιουργία υποδομών εισαγωγής LNG. Οι μετέχοντες που είναι ηγετικά στελέχη της αγοράς LNG και φυσικού αερίου θα ασχοληθούν επίσης με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα καθώς και με τις τάσεις μεταφοράς και χρηματοδότησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πηγές υπογραμμίζουν πως το γεγονός ότι η διοργάνωση φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα, υποδηλώνει τη σημασία που δίνεται στην προσπάθεια της χώρας μας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη και -γιατί όχι- στην Ουκρανία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα θέλει, επίσης, να γίνει καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κεντρική Ευρώπη, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνδέσεις με την κεντρική Ευρώπη, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα μας μπορεί να είναι χώρα διαμετακόμισης που θα συνδέσει την Ευρώπη με τη βόρεια Αφρική.

Ήδη από τον Μάιο του 2022, κατά την έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει πως ο σταθμός αυτό εκπέμπει διπλό μήνυμα: Πρώτον το ότι θα μπορέσουμε να υποκαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο, δεύτερον ότι οι χώρες των Βαλκανίων είναι έτοιμες να αναλάβουν έναν νέο ρόλο. Διαβεβαίωνε επίσης πως «η Ελλάδα πρωτοστατεί και έχει φροντίσει ήδη για τη δική της ενεργειακή επάρκεια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, ενώ είναι μία υψηλής τεχνολογίας κατασκευή».

Και από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο μιλώντας για το τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για τα οικόπεδα στα οποία ξεκίνησαν έρευνες, εκφράζοντας την ευχή «να είμαστε τυχεροί και να κρύβεται κάποιος πλούτος στη χώρα». Ταυτόχρονα όμως τόνισε: «Επενδύουμε για την ώρα στο LNG και για να γίνουμε κέντρο υποδοχής γι αυτό στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top