Συνάντηση Δένδια με τον Πρόεδρο του Ιράκ

Συνάντηση Δένδια με τον Πρόεδρο του Ιράκ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ (Barham Salih), κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βαγδάτη για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό του Φουάντ Χουσεΐν (Faud Hussein), με τον οποίο μάλιστα υπέγραψαν μνημόνια κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις και συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό Μουστατά Αλ Καντίμι (Mustafa Al-Kadhimi).

Τον κ. Δένδια συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μετά τη Βαγδάτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ερμπίλ όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νεσιρβάν Μπαρζανί (Nechirvan Barzani) και Μαρσούρ Μπαρζανί (Marsour Barzani), καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί (Masoud Barzani).

Τέλος, θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ