Τα συλλυπητήρια από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας για τον θάνατο του Φιλίππου

Τα συλλυπητήρια από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας για τον θάνατο του Φιλίππου

Συλλυπητήρια μηνύματα στέλνουν οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης μετά τον θάνατο του 99χρονου δούκα του Εδιμβούργου, Φιλίππου.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του βασίλισσα Λετίθια για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, την Παρασκευή, στην οικία του στο Ουίνσδορ.

«Αγαπητή θεία Λίλιμπετ, εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο του θείου Φιλίππου. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά σας, εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης και του ισπανικού λαού. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την πίστη και τη αφοσίωσή του σε σας και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας. Φίλιππος, Λετίθια», έγραφε το γράμμα.

Εκείνο που συνδέει τις βασιλικές οικογένειες Ισπανίας-Βρετανίας είναι ο προπάππους του Φιλίππου, βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ της Ελλάδας (1868 – 1923), θείος του δούκα του Εδιμβούργου.

Γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της Δανίας και της πριγκίπισσας Αλίκης, ο Φίλιππος είχε ρίζες από Ελλάδα, Δανία, Ρωσία και Πρωσία, από τη μεριά του πατέρα του.

Η γιαγιά του, η πριγκίπισσα Βικτώρια της Έσσης, ήταν επίσης εγγονή της βασίλισσας Βικτώριας, που ονομάστηκε «γιαγιά της Ευρώπης» λόγω των εννέα παιδιών της και των πολλών εγγονών της που παντρεύτηκαν με άλλους Ευρωπαίους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ