Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ντράγκι – Τι συζήτησαν

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ντράγκι – Τι συζήτησαν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ιταλό ομόλογό του για τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα ΕΕ και ιδίως στο μεταναστευτικό και το ταμείο ανάκαμψης.

Συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι είχε κατά την άφιξή του στην Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Λιβύη και την ανάγκη η ΕΕ και τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση, σταθεροποίηση και τη διεξαγωγή των εκλογών στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ιταλός ομόλογός του έφθασαν με διαφορά λίγων ωρών στη Λιβύη, είναι από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που την επισκέπτονται ενώ Ελλάδα και Ιταλία ως εγγύτερα στη Λιβύη κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο τόσο διμερώς, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις άριστες διμερείς σχέσεις, απτή απόδειξη των οποίων είναι η μεταξύ τους συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, η οποία αποτελεί υπόδειγμα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, καθώς και διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας παράκτιων κρατών στην περιοχή.

Συζήτησαν, ακόμη, τον συντονισμό των δύο χωρών σε θέματα της ΕΕ και ιδίως στο μεταναστευτικό καθώς και το ταμείο ανάκαμψης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ