«Θερμαίνονται» τα νερά της Μεσογείου: Τουρκία & Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για την ΑΟΖ (VIDEO)

«Θερμαίνονται» τα νερά της Μεσογείου: Τουρκία & Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για την ΑΟΖ (VIDEO)

Νέα συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, με περιεχόμενο την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών προς όφελος της Τουρκίας.

Την υπογραφή συμφωνίας των δύο χωρών για την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών από την Τουρκία, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το ίδιο αναφέρει και η ιστοσελίδα libyareview.com. Περισσότερες πτυχές της συμφωνίας, ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

«Συζητήσαμε τα βήματα προς μια πολιτική λύση και τις σχέσεις μας με τον πρωθυπουργό Ντιμπέιμπε. Υπογράψαμε Μνημόνια Συναντίληψης στους τομείς των Υδρογονανθράκων και του Πρωτοκόλλου. Συναντήθηκε με το [email protected] Συζητήθηκαν βήματα για πολιτική λύση & οι σχέσεις μας. Υπεγράφησαν 2 μνημόνια συνεργασίας για τους υδρογονάνθρακες και το πρωτόκολλο», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανάρτηση.

Αθήνα: «Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου»

Νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά. Θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση εφόσον υπάρξει συμφωνία και πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενο της, ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο σεβασμός της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ του 2020 είναι απολύτως ζωτικής σημασίας. Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση της και η πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε ενημέρωση συμμάχων και εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιβύη και Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Δένδια με τον Γάλλο πρέσβη

Νέα εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Το 4ο Balkan Forum, αφιερωμένο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top