Το καλοκαίρι η συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν

Το καλοκαίρι η συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το καλοκαίρι που μας έρχεται είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν.

Η Ρωσία έκανε γνωστό ότι το καλοκαίρι θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον Μπάιντεν-Πούτιν. Ο μήνας αλλά και η χώρα συνάντησής τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

«Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει, τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες… ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες» , δήλωσε ο Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ούτε μια χώρα (στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση)», διευκρίνισε ο Πεσκόφ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν σχολίασε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης στα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας του Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρόταση «έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας» που είχαν οι δύο πρόεδροι στις 13 Απριλίου.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος με το Ρώσο ομόλογό του ο πρώτος έκανε την πρόταση η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε «τρίτη» χώρα, ενώ στη συνέχεια πρότεινε και χώρα της Ευρώπης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής τηλεόρασης, λόγος γίνεται για τον Ιούνιο ως μήνας συνάντησής τους με τον Μπάιντεν να προτείνει κάποια ευρωπαϊκή χώρα στο διάστημα 15-16 Ιουνίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ