Τόνι Μπλερ: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία και ομοφωνία

Τόνι Μπλερ: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία και ομοφωνία

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συνεργασία και ομοφωνία σε παγκόσμια επίπεδο, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και ιδρυτής του Faith Foundation, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Τόνι Μπλερ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρθηκε στην πανδημία και στην ταχύτατη αντιμετώπιση της, επισημαίνοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα είχε επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό, αν οι κυβερνήσεις είχαν επιδείξει παρόμοιο ενδιαφέρον.

Στη συζήτηση, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος έδωσε το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Φθηνή, καθαρή και αποκεντρωμένη ενέργεια συνεπάγεται περισσότερη δημοκρατία και λιγότερες πολιτικές εντάσεις. Έννοιες περισσότερο αντιληπτές όταν το θέμα της κλιματικής αλλαγής αφορά στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

Η χρηματοδότηση των ΑΠΕ είναι ένα σημαντικό και δύσκολο κομμάτι για τις αναπτυσσόμενες χώρες, επισήμανε ο κ. Μπλερ, αλλά χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία πρέπει να δουν τα απτά οφέλη που θα αποκομίσουν οι ανεπτυγμένες χώρες για να πειστούν και να ακολουθήσουν.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ, ότι ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της νυν κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, και στην εδραίωση της κατεύθυνσης αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ